Sindirim sorunlarının doğal çaresi: Kışın kuru kayısı yemenin 5 faydası

Kış ayları, sağlıklı ve lezzetli kuru kayısıları tüketmek için ideal bir zaman sunmaktadır. Bu altın rengi meyveler sadece enfes bir tat sunmakla kalmaz, aynı zamanda soğuk havalarda vücuda birçok fayda sağlar.

Kuru kayısı tüketmenin kış diyetinize olan avantajları:

Cilt Sağlığını Destekler:

A vitamini ve antioksidanlar açısından zengin olan kuru kayısı, cildi besleyerek parlaklığını korur. İçerdikleri antosiyaninler cildi güneşe karşı korur ve kırışıklık riskini azaltır. Beta-karoten ise cildin nem dengesini sağlar, elastikiyetini artırır ve kuru ciltler için ideal bir bakım sağlar.

Bağışıklık Sistemini Güçlendirir:

Kayısı, C vitamini bakımından zengin olup bağışıklık sistemini destekler. Antioksidanlar, iltihap önleyiciler ve antiviral özellikleriyle birçok sağlık faydası sunar. Ayrıca demir ve potasyum içeriği ile kan sağlığını destekler ve enerji seviyesini yükseltir.

Sindirim Sorunlarına Doğal Çözüm:

Kuru kayısıdaki lifler sindirimi destekleyerek sindirim sorunlarını önler ve kabızlığı engeller. Özellikle kış aylarında azalan aktivite ve ağır yemeklerle ortaya çıkan sindirim rahatsızlıklarına iyi gelir.

Vücut Isısını Korur:

Geleneksel olarak “ısıtıcı yiyecekler” olarak adlandırılan kuru kayısılar, vücut sıcaklığını korumaya yardımcı olur ve sabit bir enerji seviyesi sağlayarak vücudu ayakta tutar.

Göz Sağlığına İyi Gelir:

Beta-karoten bakımından zengin olan kuru kayısılar, göz sağlığını destekleyerek yaşlanan gözlere fayda sağlar. Lutein ve zeaksantin içeriği ile oksidatif stresi azaltır ve göz sağlığını korur, aynı zamanda kuru gözleri önler.

Related Posts

Rahatsızlığı nedeniyle her yediğini kusunca 41 kiloya düştü, ameliyatla sağlığına kavuştu

Yaklaşık 4 yıl boyunca yaşadığı sağlık problemi nedeniyle 2 kez ameliyat olan, sıkıntıları geçmediği için 70 kilodan 41 kiloya kadar düşen Sabiha Demirden (44), tüm şikayetlerinin kalın bağırsağındaki darlıktan kaynaklandığını öğrenince şoke oldu. Antalya’da Prof. Dr. Tuğrul Çakır’ın gerçekleştirdiği 2,5 saatlik ameliyat ile sağlığına kavuşan Sabiha Demirden, yeniden doğduğunu söyledi.

Anne aşı olursa, bebek de korunuyor! Yenidoğanlarda hayati risk oluşturabiliyor

Gebelikte uygulanan boğmaca aşısı, bebekleri doğumdan sonra karşılaşabilecekleri ciddi enfeksiyonlara karşı korumak amacıyla artık rutin bağışıklama programına dahil edildi. Peki boğmaca neden bu kadar tehlikeli? Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Uzmanı Doç. Dr. Manolya Kara ve Kadın Hastalıkları ve Doğum Uzmanı Dr. Zeynep Utkan Korun yanıtladı.

Dikkat Dağınıklığı Testi

Dikkat dağınıklığı testi, DEHB hakkında ebeveynlerin bilmesi gereken önemli bilgiler sunuyor ve yeni bir dönemi başlatıyor.

Topuk dikeni nedir? Belirtileri ve tedavi yöntemleri

Modern yaşam tarzı ve hareketsizlik, topuk dikeni vakalarının artmasına yol açıyor. Uzmanlar, özellikle uzun süre ayakta çalışanlar, fazla kilolu bireyler ve uygun olmayan ayakkabı kullananların risk altında olduğunu belirtiyor. Topuk dikeni erken teşhis ve doğru tedaviyle büyük ölçüde önlenebilir.

Günlük yiyen kolesterol nedir bilmiyor! Damarlar bayram edecek, salataya ekleyin

Yüksek kolesterol, günümüzde pek çok kişinin karşılaştığı yaygın bir sağlık sorunu. Kötü kolesterol (LDL) seviyelerindeki artış, kalp hastalıkları ve damar tıkanıklığı gibi ciddi problemlere yol açabilir. Beslenme alışkanlıklarınızda yapacağınız küçük ama etkili değişiklikler ve sağlıklı bir yaşam tarzı, kolesterol seviyelerinizi kontrol altına almanıza yardımcı olabilir. Uzmanlar, bu 4 besinin tüketilmesi gerektiğini belirtiyor.

Keneden ölümler için ‘mRNA aşısı’ umut olabilir mi?

Sivas Cumhuriyet Üniversitesi Tıp Fakültesi’nden Dr. İlhan Çetin yaz aylarında ölümlere yol açan Kırım Kongo Kanamalı Ateşi hastalığı konusunda ilk yapılan klasik aşı denemelerinin yetersiz kaldığını belirterek, “Ancak şu anda üretilmeye çalışılan aşılar, mRNA teknolojisiyle üretildiği için etkisinin çok yüksek olduğunu görüyoruz. İnşallah insan üzerindeki değerlendirmelerde böyle çıkarsa çok daha etkili olacaktır” dedi.