Göz sağlığınız tehlikede mi? Bu belirtilere dikkat edin!

Görme Engelli Bireylerin Yaşadığı Zorluklar ve Çözüm Önerileri

Göz Hastalıkları Uzmanı Prof. Dr. Kadriye Ufuk Elgin, Beyaz Baston Görme Engelliler Haftası dolayısıyla açıklamalarda bulundu. Görme engellilerin yaşadığı zorluklara dikkat çeken Prof. Dr. Elgin, engelli yaşamının özellikle görme engelli bireyler için büyük bir mücadele olduğunu belirtti.

Görme engeli, genellikle kişinin iyi gören gözünde meydana gelen bir durumdur ve toplumda yüzde 6 ila 7 oranında görülmektedir. Prof. Dr. Elgin, görme engelli bireylerin bilişsel ve sosyal anlamda gelişimlerinin çok zorlu olduğunu vurgulayarak, bu bireylerin toplumsal hayatta karşılaştıkları engellerin çocukluk dönemlerinden başlayarak hayatlarını olumsuz etkilediğini ifade etti.

Özellikle eğitim sürecinde karşılaşılan zorluklara değinen Prof. Dr. Elgin, görme engelli çocukların genellikle normal sınıflarda eğitim alamadıklarını ve görme dışındaki duyularıyla eğitilmeleri gerektiğini belirtti. Bu nedenle, özel sınıflar ya da okullarda eğitim almalarının önemine dikkat çekti.

Ayrıca, görme engelli bireylerin iş hayatında da karşılaştıkları sorunlara da değinen Prof. Dr. Elgin, işsizlik ve bağımlılık gibi durumların sıklıkla yaşandığını dile getirdi. Görme engelli bireylerin yaşamlarını kolaylaştırmak için erken teşhis ve tedavinin önemine vurgu yaparak, akraba evliliklerinden kaçınılması ve genetik danışmanlık hizmetlerinden faydalanılması gerektiğini belirtti.

Sonradan edinilen görme engeli durumlarına da değinen Prof. Dr. Elgin, iş kazaları, trafik kazaları ve çeşitli hastalıkların görme engeline yol açabileceğini ifade etti. Bu nedenle, bu tür durumların önlenmesi için gerekli önlemlerin alınması gerektiğini söyledi.

Prof. Dr. Kadriye Ufuk Elgin, görme engelli bireylerin yaşadığı zorluklara dikkat çekerek, erken teşhisin ve tedavinin hayati öneme sahip olduğunu vurgulayarak, toplumda farkındalık yaratmanın önemine değindi.

Related Posts

Rahatsızlığı nedeniyle her yediğini kusunca 41 kiloya düştü, ameliyatla sağlığına kavuştu

Yaklaşık 4 yıl boyunca yaşadığı sağlık problemi nedeniyle 2 kez ameliyat olan, sıkıntıları geçmediği için 70 kilodan 41 kiloya kadar düşen Sabiha Demirden (44), tüm şikayetlerinin kalın bağırsağındaki darlıktan kaynaklandığını öğrenince şoke oldu. Antalya’da Prof. Dr. Tuğrul Çakır’ın gerçekleştirdiği 2,5 saatlik ameliyat ile sağlığına kavuşan Sabiha Demirden, yeniden doğduğunu söyledi.

Anne aşı olursa, bebek de korunuyor! Yenidoğanlarda hayati risk oluşturabiliyor

Gebelikte uygulanan boğmaca aşısı, bebekleri doğumdan sonra karşılaşabilecekleri ciddi enfeksiyonlara karşı korumak amacıyla artık rutin bağışıklama programına dahil edildi. Peki boğmaca neden bu kadar tehlikeli? Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Uzmanı Doç. Dr. Manolya Kara ve Kadın Hastalıkları ve Doğum Uzmanı Dr. Zeynep Utkan Korun yanıtladı.

Dikkat Dağınıklığı Testi

Dikkat dağınıklığı testi, DEHB hakkında ebeveynlerin bilmesi gereken önemli bilgiler sunuyor ve yeni bir dönemi başlatıyor.

Topuk dikeni nedir? Belirtileri ve tedavi yöntemleri

Modern yaşam tarzı ve hareketsizlik, topuk dikeni vakalarının artmasına yol açıyor. Uzmanlar, özellikle uzun süre ayakta çalışanlar, fazla kilolu bireyler ve uygun olmayan ayakkabı kullananların risk altında olduğunu belirtiyor. Topuk dikeni erken teşhis ve doğru tedaviyle büyük ölçüde önlenebilir.

Günlük yiyen kolesterol nedir bilmiyor! Damarlar bayram edecek, salataya ekleyin

Yüksek kolesterol, günümüzde pek çok kişinin karşılaştığı yaygın bir sağlık sorunu. Kötü kolesterol (LDL) seviyelerindeki artış, kalp hastalıkları ve damar tıkanıklığı gibi ciddi problemlere yol açabilir. Beslenme alışkanlıklarınızda yapacağınız küçük ama etkili değişiklikler ve sağlıklı bir yaşam tarzı, kolesterol seviyelerinizi kontrol altına almanıza yardımcı olabilir. Uzmanlar, bu 4 besinin tüketilmesi gerektiğini belirtiyor.

Keneden ölümler için ‘mRNA aşısı’ umut olabilir mi?

Sivas Cumhuriyet Üniversitesi Tıp Fakültesi’nden Dr. İlhan Çetin yaz aylarında ölümlere yol açan Kırım Kongo Kanamalı Ateşi hastalığı konusunda ilk yapılan klasik aşı denemelerinin yetersiz kaldığını belirterek, “Ancak şu anda üretilmeye çalışılan aşılar, mRNA teknolojisiyle üretildiği için etkisinin çok yüksek olduğunu görüyoruz. İnşallah insan üzerindeki değerlendirmelerde böyle çıkarsa çok daha etkili olacaktır” dedi.