ABD bütçesi Aralık 2024’te 87 milyar dolar açık verdi

ABD Hazine Bakanlığı, Aralık 2024’e Ait Bütçe Dengesi Raporunu Yayımladı

ABD Hazine Bakanlığı, son verilere göre 2025 mali yılının üçüncü ayındaki bütçe dengesini açıkladı. 1 Ekim 2024’te başlayan ve 30 Eylül 2025’te sona erecek mali yılın üçüncü ayında federal hükümetin bütçe açığı 87 milyar dolar olarak kaydedildi.

Geçen yılın aynı döneminde 129 milyar dolar olan bütçe açığının bu sene Aralık ayında yüzde 33 azaldığı bildirildi. Federal hükümet, gelirlerini yüzde 6 artırarak 454 milyar dolara ulaştırdı ve harcamaları yüzde 3 azaltarak 541 milyar dolara düşürdü.

Mali yılın üçüncü ayına ilişkin piyasa beklentileri ise 80 milyar dolarlık bir açık öngörüyordu. Ancak gerçekleşen rakam beklentilerin üzerinde gerçekleşti.

2025 mali yılının üçüncü ayı itibariyle toplam bütçe açığı ise bir önceki yılın aynı dönemine kıyasla yüzde 39 artarak 711 milyar dolara yükseldi. Bu dönemde harcamalar yüzde 11 artarak 1,8 trilyon dolara çıkarken, gelirler ise yaklaşık yüzde 2 azalarak 1,1 trilyon dolara geriledi.

2024 mali yılında ABD’nin bütçe açığı yüzde 8 artarak 1,8 trilyon dolara yükselmiş ve ülke tarihinin en büyük üçüncü bütçe açığı olarak kayıtlara geçmişti. Gelişmeleri Anadolu Ajansı takip etmekte.

Related Posts

KKM hesapları 550 milyar TL’nin altına geriledi

Kur korumalı mevduat ve katılma hesapları 27 Haziran haftasında 559,3 milyar TL’den 543,8 milyar TL’ye geriledi.

TÜİK haziran ayı enflasyonunu açıkladı: Haziran ayında beklentilerin altında

Türkiye İstatistik Kurumu haziran ayına ilişkin enflasyon verilerini açıkladı.

Enflasyon verileri açıklandı: Emekli ve memur maaş zammı belli oldu!

Haziran enflasyon verisi sonrası memur ve emeklilerin maaş farkları netleşti. Zamlarla birlikte sosyal yardımlar ve tazminat tavanları da yükseldi. Yatırımcılar ve yurttaşlar yeni maaş düzenlemelerini yakından takip ediyor.

Asgari ücrette Temmuz zammı için son viraj! Ara zam gelecek mi?

Haziran ayı enflasyon verisi yarın açıklanıyor. Bu kritik veri, memur ve emekli maaşlarından sosyal yardımlara kadar birçok kalemde belirleyici olacak. Asgari ücretle çalışan milyonlarca kişi ise “Temmuz’da zam gelir mi?” sorusuna yanıt arıyor.

Osmangazi Köprüsü ile dev tasarruf! 9 yılda 108 milyar lira

Bakan Uraloğlu, yaptığı yazılı açıklamada, Türkiye’nin en önemli ulaşım projelerinden biri olan Osmangazi Köprüsü’nün 1 Temmuz 2016 tarihinde trafiğe açıldığını söyleyerek, açılışının 9’uncu yıl dönümü olduğunu belirtti. Uraloğlu, 426 kilometrelik …

Trump, ‘indirim’de ısrarcı: Merkez Bankası ile kavgası sürüyor

ABD Başkanı Donald Trump, Fed’in başına indirim yapmayacak birini atamayacağını belirterek mevcut başkan Jerome Powell’a yönelik eleştirilerini sürdürdü. Trump Powell’a yönelik eleştirilerini sürdürerek “İstifa ederse çok sevinirim, berbat bir iş çıkardı” ifadelerini kullandı.