CHP’li Tan: “Teğmenlere Verilen Cezalar Tarihe Not Düşer”
CHP İstanbul Milletvekili ve Washington eski Büyükelçisi Namık Tan, Kara Harp Okulu mezuniyet töreninde Subaylık Andı’nı okuyan ve “Mustafa Kemal’in askerleriyiz” sloganını atan genç teğmenlerin Yüksek Disiplin Kurulu’na sevk edilmesine ilişkin açıklamalarda bulundu.
Sözcü’nün haberine göre, Tan, gerçekleştirdiği açıklamada, “Cumhuriyetimizin banisi, ebedi Başkomutanımız yüce Atatürk’e bağlılık yemini eden teğmenlere, her ne gerekçeyle olursa olsun, ceza verilmesi halinde, bunun siyasi sorumlusu olarak Milli Savunma Bakanı, askeri sorumlusu olarak Genelkurmay Başkanı ve hukuki sorumluları olarak da Yüksek Disiplin Kurulu üyeleri, hayatlarının geri kalan bölümünde utanç içinde yaşamaktan kurtulamazlar. İsimleri tarihin kara sayfalarına kaydedilecektir” ifadelerini kullandı.
“Vatanını Seven Herkesin Gururudur”
CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Zonguldak Milletvekili Deniz Yavuzyılmaz ise, Kara Kuvvetleri Komutanlığı Yüksek Disiplin Kurulu’nda ifade veren 5 teğmen için, “Mustafa Kemal Atatürk’ün askerleri olan teğmenler, ülkemizin onurudur, vatanını seven herkesin gururudur” şeklinde konuştu.
Yavuzyılmaz, Türk Silahlı Kuvvetlerinden teğmenlere ihraç cezası verilmesi talebinin ağır bir yaptırım olacağını ve halkın vicdanında da kabul görmeyeceğini vurguladı.
More Stories
Jeofizik Mühendisleri Odası İzmir Şube Başkanı yanıtladı: Volkanik patlamalar tsunami oluşturur mu?
Denizli’de gazino çıkışında ‘yan bakma’ kavgası: 1 ölü
Silivri Belediyesi’nde en düşük maaş 32 bin 500 TL oldu