Kayserili üreticilere damızlık manda dopingi

Kayseri Büyükşehir Belediyesi Üreticilere Damızlık Manda Desteği Sağladı

KAYSERİ (İGFA) – Tarım ve hayvancılık sektöründe Kayserili üreticilerin yanında olan Başkan Dr. Memduh Büyükkılıç liderliğindeki Kayseri Büyükşehir Belediyesi, tarım ve hayvancılık alanında üreticilere destek olmaya devam ediyor.

2024 Yılı Kasım Ayı Meclis Toplantısı’nda alınan kararla Kayseri Manda Yetiştiricileri Birliği Üyelerine Yüzde 50 Hibeli 100 Adet Damızlık Erkek Manda Dağıtımı Projesi hayata geçirildi.

Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Memduh Büyükkılıç, Hürmetçi Sazlığı’nda 100 adet erkek mandayı Kayseri Manda Yetiştiriciliği Birliği’ne teslim etti.

Proje kapsamında üreticilere destek veren Büyükkılıç, manda ürünlerinin ekonomiye katkı sağlayacağını belirterek, peynir üretimiyle ilgili çalışmaların devam ettiğini söyledi.

Kayseri’de manda yetiştiriciliğini destekleyen Büyükşehir Belediyesi, üreticilere yönelik projelerle 650 milyon TL’lik destek sağladı.

Büyükkılıç, Besicilik yapan vatandaşlarla manda sayısını artırmayı ve üreticilerin yanında olmayı hedeflediklerini vurgulayarak, projeyi yürüten Kayseri Manda Yetiştiriciliği Birliği Başkanı Ahmet Topçu’ya teşekkür etti.

Ayrıca, proje kapsamında 100 damızlık erkek manda temin edilerek üreticilere teslim edildi ve Kayseri’de manda yetiştiriciliği sektörü emin adımlarla ilerliyor.

Related Posts

Rusya, Azerbaycan’daki vatandaşlarını uyardı: ‘Temkinli olun’ çağrısı

Rusya Dışişleri Bakanlığı, Azerbaycan’da bulunan Rus vatandaşlarına yönelik uyarı yayımladı. Bakanlıktan yapılan açıklamada, Azerbaycan’daki Rus vatandaşlarına temkinli olmaları çağrısı yapıldı.

Herkesin dilinde tek bir tarih var: 5 Temmuz’da ne olacak?

5 Temmuz’da büyük bir şey olacak” söylentisi son günlerde Japonya’da olduğu kadar Türkiye’de de dikkat çekiyor. Herkesin dilinde aynı soru var: “Bu tarihte ne yaşanacak?” Popüler bir mangadaki sahneyle başlayan bu kehanet dalgası, şimdi sosyal medyada gerçek bir paniğe dönüşmüş durumda.

İzmir operasyonu diye paylaşılan bu görüntüler geçen yıla ait çıktı

1 Temmuz’da İzmir Büyükşehir Belediyesi’ne yönelik başlatılan ve aralarında eski İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer’in de bulunduğu 130 isme yönelik operasyon görüntüleri arşiv kaydı çıktı. Emniyet ve ajanslar tarafından operasyon görüntüleri olarak servis edilen anların, 2024 yılının temmuz ayında düzenlenen Aliağa Gümrüğü Rüşvet Operasyonu’na ait olduğu öğrenildi.

Altun’dan CHP’li Başarır’a: Atanmış olmak, bu görevin ciddiyetini ve sorumluluğunu ortadan kaldırmaz

CHP Grup Başkanvekili Ali Mahir Başarır’ın TBMM’de düzenlediği basın toplantısındaki sözlerine yanıt olarak açıklama yapan İletişim Başkanı Altun ‘atanmış olmanın’ görevin ciddiyetini ve sorumluluğunu ortadan kaldırmayacağını; aksine, demokratik sistemin işleyişinde asli bir yer tutmakta olduğunu ifade etti.

Türkiye’de ‘şap’ alarmı! Kırmızı ette tehlike var mı? Bakan açıkladı

Türkiye’de şap hastalığına karşı alaram durumuna geçilirken, tüm ülkede hayvan pazarlarının kapatılmasına karar verilmişti. Tarım ve Orman Bakanlığı konuya ilişkin yeni bir açıklama yaptı. Bakanlığın açıklamasında, şap hastalığının insanlara bulaşan bir hastalık olmadığı kaydedildi.

Sakarya’daki havai fişek patlamasında yargılanan büyük patronun firari olduğu ortaya çıktı

Sakarya Hendek’teki havai fişek fabrikasındaki patlamanın üzerinden 5 yıl geçti. Yargıtay 12. Ceza Dairesi sanıklardan Ali Rıza Ergen Coşkun hakkında verilen cezayı onadı ancak Coşkun’un 25 Ocak 2025’ten bu yana firari olduğu ortaya çıktı.