20 Mayıs 2026 tarihinde Muş’un Cevizlidere Köyü’nde meydana gelen üzücü olayda, Gülsima Yıldız adlı kadın, tahta köprüden geçmeye çalışırken dengesini kaybederek dereye düştü. Güçlü akıntıya kapılan Yıldız kısa sürede gözden kayboldu. Alınan ihbarlar üzerine, olayın ardından bölgede kapsamlı bir arama çalışması başlatıldı. AFAD liderliğindeki çalışmalara jandarma, UMKE, güvenlik korucuları ve farklı kurumlardan 150’den fazla personel katıldı. Yaklaşık 60 kilometrelik bir alanda süren arama faaliyetlerinde 1 insansız hava aracı (İHA) ve 6 drone da kullanıldı.
Arama ekipleri, yaptıkları çalışmalar sırasında Gülsima Yıldız’a ait olduğu belirtilen bir ayakkabı, kıyafet ve başörtüsüne ulaştı. Bunun akabinde, dere yatağı ve çevresinde arama faaliyetleri yoğunlaştırıldı. Muş Valisi Avni Çakır, olay yerine giderek incelemelerde bulundu ve AFAD Koordinasyon Merkezi’nde yetkililerden bilgi aldı. Yıldız’ın eşi ve bir güvenlik korucusunun olay anında bölgede bulunduğunu ifade eden Vali Çakır, “Yeleğinin suya kapılması nedeniyle kayboldu ve güçlü akıntı nedeniyle gözden kayboldu,” dedi.
Su seviyesinin yüksek olması nedeniyle arama çalışmalarının kontrollü bir şekilde yürütüldüğünü belirten Çakır, “Kaynaklarımız yeterli. Ancak suyun debisinin biraz düşmesi gerekiyor,” şeklinde konuştu. Çalışmaların sadece Muş’la sınırlı kalmayıp, Batman ve Diyarbakır bölgelerinde de sürdüğünü kaydeden Çakır, 27-28 kilometrelik bir alanın sürekli olarak tarandığını vurguladı. Vali Çakır, “Şu ana kadar teyzemizin ayakkabısı ve başörtüsü gibi eşyalarına ulaştık ama maalesef kendisine henüz ulaşamadık. Hayatta kalma ihtimali çok düşük. En azından cenazesine ulaşmaya çalışıyoruz,” diyerek durumu özetledi. (DHA)