Marmara Denizi’nde bu kez de kızıl yosun alarmı

Tekirdağ Sahillerinde Kırmızı Yosun Alarmı

Tekirdağ’ın Süleymanpaşa ilçesi kıyılarında, son yaşanan poyraz fırtınası nedeniyle kıyılarda büyük miktarda kızıl yosun birikti.

Kıyı boyunca yayılan yosunlar, görüntü ve kokularıyla dikkat çekiyor. Özellikle rüzgarın etkisiyle karaya vuran yosunlar, deniz yüzeyinde de kalın tabakalar halinde yoğunlaşıyor.

Sahilde yürüyenler, yosunların sebep olduğu manzaraya hayretlerini gizleyemezken, kötü koku yüzünden uzun süre sahilde vakit geçirmekte zorlanıyorlar.

Son zamanlarda Tekirdağ kıyılarında sıkça karşılaşılan kızıl yosunlar, sahil bölgelerinde estetik ve çevresel sorunlara yol açıyor. Yosunların birikmesiyle birlikte bölgede temizlik çalışmalarının acil bir şekilde yapılması gerektiği vurgulanıyor.

Marmara Denizi için endişe verici gündem maddelerinden biri de yıllar sonra tekrar görülen müsilaj sorunu.

(İHA)

Related Posts

Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Zeydan Karalar ve Büyükçekmece Belediye Başkanvekili Ahmet Şahin görevden uzaklaştırıldı

Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Zeydan Karalar ve Büyükçekmece Belediye Başkanvekili Ahmet Şahin görevden uzaklaştırıldı

Ermenistan ve Azerbaycan, barış görüşmeleri için Abu Dabi’ye gidiyor

Paşinyan ve Aliyev, Perşembe günü BAE’de barış görüşmeleri için buluşacak. Anayasa değişikliği ve Zangezür koridoru gibi kritik başlıkların gündemde olacağı toplantıya Türkiye ve ABD de destek veriyor.

Erbil yönetimi tansiyonu düşürmeye çalışıyor: Herki aşireti ablukada, eller tetikte

Erbil yönetimi tansiyonu düşürmeye çalışıyor: Herki aşireti ablukada, eller tetikte

Adana’da şeftali hasadı başladı: Don vuran bahçelerde rekolte düştü

Türkiye’nin önemli tarım bölgelerinden Adana, Mersin, Hatay ve Osmaniye’yi içine alan Çukurova bölgesinde zirai don nedeniyle ciddi oranda verim kaybı yaşanan sert çekirdekli meyvelerden şeftalide hasat başladı. Adana’nın Kozan ilçesinde 35 dönümlük …

Macaristan Başbakanı Orban, Avrupa Birliği lideri Leyen’e seslendi: Gitme zamanı

Orban, 2022’den bu yana içe kapanık, daha “milliyetçi” politikalar ile Avrupa Birliği’ne karşı bir tutum izliyor

Mahmut Arıkan, kürsüye gelin ve damat mankeniyle çıktı: ‘Gençlerimiz seviyor ama evlenemiyor’

Meclis’te Saadet Partisi Grup Toplantısı’nın düzenlendiği salon ilginç anlara sahne oldu. Saadet Partisi Genel Başkanı Mahmut Arıkan, toplantıdaki konuşması sırasında, evlenmek isteyen gençlerin yaşadıkları sorunlara dikkat çekmek için kürsünün iki yanına gelinlik ve damatlık giydirilmiş cansız mankenler yerleştirdi.