Kadınlar Bağ Budamada İlki Başardı

Manisa’da Kadınlar Bağ Budama İşine El Attı!

Manisa’nın Alaşehir ilçesinde erkeklerin geleneksel olarak yaptığı bağ budama işine bu yıl kadınlar da dahil oldu. ‘Altın Makas Kızlar Grubu’ adıyla kurulan ve 16 kadından oluşan ekip, bin dönüm bağ alanında çalışmalarını sürdürüyor. Günlük 1200 TL yevmiye alan kadın budamacılar, aile ekonomilerine katkıda bulunmanın yanı sıra çocuklarının eğitimine destek oluyor ve geleneksel olarak erkekler tarafından yapılan bir işi kadınların da başarabileceğini kanıtlıyorlar.

Yeşilyurt Mahallesi’nde Bir İlk!

Alaşehir’e bağlı Yeşilyurt Mahallesi’nde Dayıbaşı Sultan Günay liderliğindeki kadın bağ budama ekibi, 16 kişilik kadın grubunu bir araya getirerek Türkiye’de bir ilki gerçekleştirdi. Kadınlar, erkeklerin egemen olduğu bu alanda önemli bir adım atarak, geleneksel cinsiyet rollerini yıktılar. Alaşehir Ziraat Odası Başkanı Özer Demir, ‘Altın Makas Kızlar Grubu’nu ziyaret ederek kadınların bu başarısını takdir etti.

  • Kadınlar budama kurslarına katılarak sertifika aldı.
  • Kadınlar ekonomik destek sağlamanın yanı sıra çocuklarını da okutuyor.
  • Dayıbaşı Sultan Günay, kadınların başarısından gurur duyuyor.

Kadınlar Artık Budama İşini de Başarıyla Yapıyor!

Alaşehir İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü tarafından düzenlenen budama kurslarına katılarak sertifika alan kadınlar, artık budama işlerinde ustalaşmış durumda. Dayıbaşı Sultan Günay, kadınların bir araya gelerek oluşturduğu ekibin önemine vurgu yaparak, bu yıl bin dönüme yakın bağ alanını başarılı bir şekilde budadıklarını belirtiyor.

Kadınların başarısı karşısında şaşkınlığını gizleyemeyen Alaşehir Ziraat Odası Başkanı Özer Demir, kadınların artık traktör kullanabilme yeteneğine sahip olduklarını ve ilaçlama gibi işleri de başarıyla gerçekleştirebildiklerini dile getiriyor.

Odunlar Isı Kaynağı Oluyor!

Bağ budama işlemi sonucunda kesilen odunlar, evlerde yakacak olarak kullanılıyor. Bu şekilde hem atıl durumda kalan odunlar değerlendirilmiş oluyor hem de evlerin ısı ihtiyacı karşılanmış oluyor. Budama işlemi sırasında kesilen asma kütükleri, odun olarak toplanıp evlerde soba ve kalorifer yakacakları olarak kullanılıyor. Bu uygulama sayesinde hem doğal kaynaklar değerlendirilmiş oluyor hem de aile bütçelerine katkı sağlanmış oluyor.

Related Posts

Bakan Kacır: 2030’a kadar seviye 3 yerli otonom aracın ülkemizde üretilmesini sağlayacağız

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır, “Attığımız çok boyutlu adımlarla 2030 yılına dek elektrikli ve şarj edilebilir hibrit araçların ülkemizdeki pazar payını yüzde 35’in üzerine, bu araçlarda yerlilik oranımızı yüzde 75’e ve üretim kapasitemizi 1 milyona çıkaracağız. Batarya modül ve alt komponent yatırımlarıyla, ülkemizi bölgesel batarya üretim merkezlerinden biri haline getireceğiz. 2030’a kadar seviye 3 yerli otonom aracın ülkemizde üretilmesini de inşallah sağlayacağız” dedi.

TÜİK, mart ayı sanayi üretim verilerini açıkladı

Türkiye ekonomisinin öncü göstergelerinden biri olan sanayi üretiminde, mart ayında toparlanma sinyalleri geldi. Türkiye İstatistik Kurumu’nun (TÜİK) açıkladığı verilere göre, sanayi üretimi mart ayında bir önceki aya göre %3,4, bir önceki yılın aynı …

Otellerde doluluk pandemi sonrasının en düşüğünde

Kültür ve Turizm Bakanlığı verilerine göre, mart ayında otellerin doluluk oranı yüzde 26,79’a gerileyerek pandemi sonrası en düşük seviyeyi gördü. Geceleme sayısı da geçen yıla göre düşerken, ziyaretçilerin kalış süresi kısaldı.

4 şirkete davetle 7 yılda 28 milyarlık ihale

4 şirkete davetle 7 yılda 28 milyarlık ihale

6 yıl bakanlık yaptı, ‘Koca’ sektörün kralı oldu!

AKP ile zenginleşenler uzun süre ülke gündeminde yer almış ve özellikle muhalefetin tepkisini çekmişlerdi. İktidarın çevresini zenginleştirdiği, Eski Bakan Fahrettin Koca’nın sahibi olduğu Medipol Grubu’ın yaptığı hastanelerle bir kez daha ortaya …

Sanayi üretiminde 3 ay sonra yükseliş

Sanayi üretiminde 3 ay sonra yükseliş

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir