Türkiye dudakları boyadı! Bakın en çok hangi ülke aldı!

Kozmetik Sektöründe Ruj İhracatında Artış Devam Ediyor

Türkiye’nin dikkat çeken ihracat kalemlerinden biri olan kozmetik sektöründe ruj ihracatı hızla yükseliyor. Son verilere göre, 2024 yılında ruj ihracatı bir önceki yıla göre %17,2 artarak rekor bir seviyeye ulaştı. Yalnızca bu yılın ilk iki ayında ise 6,7 milyon dolarlık ruj ihraç edildi.

2020-2024 döneminde Türkiye, toplamda 131 milyon dolarlık ruj ihraç ederek sektörde önemli bir oyuncu haline geldi. Bu yılın başlarında da ihracat performansı oldukça olumlu seyrediyor. 2025’in ilk iki ayında 6,7 milyon dolarlık ruj ihraç edilirken, Dünya’nın haberine göre, Türk rujlarına en büyük talep ABD, Irak ve Suudi Arabistan gibi ülkelerden geliyor.

Sektörde faaliyet gösteren şirketler, kalite standartlarına büyük önem veriyor ve uluslararası standartlara uygun olarak üretim yapıyor. Bu sayede Türk kozmetik ürünleri dünya çapında tercih edilen ürünler arasında yer alıyor.

Pandemi Döneminde Artan Talep

Covid-19 salgını döneminde kozmetik ürünlerine olan talep düşmüş olsa da, salgın sonrasında kadınların güzellik rutinlerine geri dönmesiyle rujlara olan ilgi tekrar arttı. Bu da Türkiye’nin ruj ihracatındaki ivmeyi destekledi.

TÜİK verilerine göre, Türkiye’nin 2020’de 22,9 milyon dolar olan ruj ihracatı, 2021’de 19,3 milyon dolara gerilemişti. Ancak sonrasında yaşanan artış trendi ile 2022’de 22,7 milyon dolarlık ihracata, 2023’te ise %34,5 artışla 30,5 milyon dolarlık ihracata ulaşıldı.

Türkiye’nin geçtiğimiz 5 yılda ABD’ye yapılan ruj ihracatı oldukça dikkat çekerken, 2024 ve 2025’in başındaki verilere göre Suudi Arabistan’a olan ihracat da önemli bir ivme kazanmış durumda. Geçen yıl Suudi Arabistan’a 5 milyon 182 bin 627 dolarlık ruj ihracatı yapılırken, bu yılın başlarında yapılan 1 milyon 376 bin 814 dolarlık ihracatla birlikte toplamda 6 milyon 559 bin 441 dolarlık ruj satışı gerçekleştirildi.

Irak ise ruj ihracatında Suudi Arabistan’dan sonra en fazla talep gören ülkelerden biri konumunda bulunuyor.

Related Posts

Altında dengeler değişiyor: İşte piyasanın beklediği yıl sonu hedefi!

Altın fiyatlarında sert hareketler yatırımcıların dikkatini çekmeye devam ediyor. Geçtiğimiz haftalarda 4 bin 200 TL seviyesine gerileyen gram altın fiyatı yeniden yönünü yukarı çevirdi. Öte yandan temmuz ayında ABD Merkez Bankası ve Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası’nın kritik faiz kararları olacak. Peki faiz kararları sonrası altında sert yükseliş olur mu? Ekonomist Belgin Maviş, gram altın için yıl sonu hedefini milliyet.com.tr’ye açıkladı. İşte detaylar…

Sermaye kesimi çıraklıkta ısrarlı: MÜSİAD Başkanı açıkladı: İngiltere modelini getirecekler

Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği (MÜSİAD) Genel Başkanı Burhan Özdemir, AA Finans Masası’nda ekonomi gündemine dair önemli değerlendirmelerde bulundu. Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası’nın (TCMB) faiz politikasına ilişkin konuşan Özdemir …

2025 zamlı emekli maaşı ne kadar oldu? En düşük emekli maaşı ne kadar?

Emekli maaş zamları, 3 Temmuz günü belli oldu. Buna göre SSK-Bağkur ve Emekli Sandığı emeklileri ikinci 6 aylık dönem için yüzde 16.67 oranında zam aldı. Peki, 2025 zamlı emekli maaşı ne kadar oldu? En düşük emekli maaşı ne kadar?

Kredi kartı ile altın alanlara inceleme! Mesaj gönderilmeye başlandı

Bu yöntemle acil nakit ihtiyacını karşılayan kişiler ve sürece dahil olan kuyumcular, hem cezai hem de idari yaptırımlarla karşı karşıya kalabilir. Bankalar, Gelir İdaresi Başkanlığı, BDDK ve savcılıklar eş zamanlı olarak harekete geçti. KREDİ …

KKM hesapları 550 milyar TL’nin altına geriledi

Kur korumalı mevduat ve katılma hesapları 27 Haziran haftasında 559,3 milyar TL’den 543,8 milyar TL’ye geriledi.

TÜİK haziran ayı enflasyonunu açıkladı: Haziran ayında beklentilerin altında

Türkiye İstatistik Kurumu haziran ayına ilişkin enflasyon verilerini açıkladı.