Borsa İstanbul haftayı kayıpla kapattı, dolar ve avro yükseldi

Borsa ve Altın Piyasasında Haftalık Değerlendirme

Borsa İstanbul’da BIST 100 endeksi, haftayı önceki haftaya göre yüzde 2,81 düşüşle 9.167,58 puandan tamamladı. En düşük 9.058,16 puanı ve en yüksek 9.464,53 puanı gören endeks, dalgalı bir seyir izledi.

Kapalıçarşı’da işlem gören altın fiyatları da bu haçta düşüş yaşadı. 24 ayar külçe altının gram satış fiyatı yüzde 0,37 azalışla 4 bin 40 liraya gerilerken, cumhuriyet altınının satış fiyatı da yüzde 0,36 düşüşle 27 bin 320 liraya indi. Geçen hafta 6 bin 792 lira olan çeyrek altının satış fiyatı ise yüzde 0,32 azalarak 6 bin 770 liraya geriledi.

Döviz kurlarında ise ABD doları yüzde 0,34 artarak 38,5550 liraya, avro da yüzde 0,36 yükselerek 43,8730 liraya çıktı.

Yatırım fonlarında ve emeklilik fonlarında ise değer kayıpları yaşandı. Yatırım fonları yüzde 0,31, emeklilik fonları ise yüzde 0,96 değer kaybetti. Ancak kategorilere göre bakıldığında, yatırım fonları arasında “para piyasası” fonları yüzde 0,88 ile en fazla kazandıranlar oldu.

Related Posts

Türkiye’de onlarca mağazası olan dev şirket battı: Mağdurların ‘çeyiz’ isyanı

Türkiye’de farklı bölgelerde 25 mağazasıyla hizmet veren züccaciye markası battı. Şikayet sitelerine yazan kadınlar “Çeyizlerimiz kayıp” dedi.

TEKNOFEST KKTC’ye rekor katılım

TEKNOFEST KKTC üçüncü gününde hız kesmeden devam ediyor.

Tarım robotlarından insansız traktörlere

Tarım robotları ve insansız traktörler döneminin kapılarını aralayan yapay zekâ konusunda Tarım ve Orman Bakanlığı, yıl sonuna kadar Yapay Zekâ Strateji Belgesi oluşturacak. Dünya Bankası destekli İklim Akıllı Tarım Teşviki projesi kapsamında ise çiftçiye 40 milyon dolarlık hibe desteği sağlanacak.

TESK’ten Kurban Bayramı uyarıları

Türkiye Esnaf ve Sanatkârları Konfederasyonu (TESK) Genel Başkanı Bendevi Palandöken, Kurban Bayramı öncesinde özellikle büyükşehirlerde artan nüfus göz önünde bulundurularak modern ve hijyenik kurban kesim alanlarının yaygınlaştırılması gerektiğini belirtti.

Sığınmacılara da Türklere geçit vermediler

Türkler artık yurt dışına çıkmak için randevu dahi bulamıyor, aracı kurumların para tuzağına düşüyor. Avrupalı liderler ise Erdoğan’a göçü engellediği için teşekkürlerini sunuyor.

Yeni Zigana Tüneli’nden 2 yılda 3 milyon 490 bin araç geçti

Trabzon’u Gümüşhane üzerinden Bayburt ve Erzurum’a bağlayan Yeni Zigana Tüneli’ni 2 yılda 3 milyon 490 bin araç kullandı.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir