Yeni Yol Partisinin TBMM Başkan adayı belli oldu

Yeni Yol Partisi: Mehmet Karaman TBMM Başkan Adayı

Yeni Yol Partisi Grup Başkanvekili Selçuk Özdağ, partisinin TBMM Başkan adayının Samsun Milletvekili Mehmet Karaman olduğunu duyurdu. Özdağ, Mehmet Karaman’ın deneyimli bir siyasetçi olduğunu belirtirken aynı zamanda eski Başbakan Necmettin Erbakan’ın özel kalem müdürlüğünü yaptığını vurguladı.

Özdağ’ın açıklamaları şöyle:

“Mehmet Karaman, Meclis Başkanlığı için adayımız. Tecrübeli bir siyasetçi. Sayın Erbakan’la uzun yıllar siyaset arenasında bulundu. Gençlikten itibaren memleket ve devlet meselelerine önem verdi. Şimdi 28. dönemde TBMM’de milletvekili olarak hizmet ediyor.”

“Demokrasi Şekli Ülkemizde Hakim”

Özdağ, siyasetin kapsayıcı ve diyalog odaklı olması gerektiğini vurgulayarak şunları ekledi:

“Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin herkesin ortak malı olduğunu hatırlatmak isterim. Farklı görüşlere saygı duymalı, iç tüzüklere ve Anayasa’ya uymalıyız. Parti çıkarlarından öte, ülke menfaatlerini gözetmeliyiz. Demokrasinin temel ilkelerine bağlı kalarak hareket etmeliyiz. Parti hegemonyasına karşıyız. Eşitlik, adalet ve demokrasiyi savunan bir TBMM istiyoruz.”

Yeni Yol Grubu olarak demokrasiye olan bağlılığımızı sürdüreceğiz. Seçimlerin dayatma olmadığını, gerçek anlamda müzakerelerin yapıldığı bir sistem istiyoruz. Ülkemizdeki mevcut demokrasi anlayışı üzerinde durarak, nitelikli ve adil bir yönetim için çaba sarf edeceğiz.

Related Posts

Güney Kore’nin yeni devlet başkanı belli oldu

Güney Kore’de yapılan erken seçimde ülkenin yeni devlet başkanı seçilen Lee Jae-myung, Ulusal Seçim Komisyonu’nun seçim zaferini onaylamasının ardından 5 yıllık görevine başladı.

‘AKP 59 aracı yasa dışı biçimde AKP İstanbul İl Başkanlığı’na tahsis etti’

CHP Genel Başkan Yardımcısı Deniz Yavuzyılmaz, 2017-2019 yılları arasında AKP döneminde İstanbul Büyükşehir Belediyesi’ne ait 59 aracın yasa dışı biçimde AKP İstanbul İl Başkanlığı’na tahsis edildiğini tespit ettiklerini belirtti. Yavuzyılmaz, “Ekrem İmamoğlu, AK Parti’nin İBB’nin kasasına bağladığı hortumları kestiği için tutuklu” dedi.

‘Trump, güvenlik tehditlerine rağmen kişisel akıllı telefonuyla iletişim kuruyor’

ABD Başkanı Trump’ın, 10 yılı aşkın süredir defalarca yapılan uyarılara rağmen iletişim için kişisel akıllı telefonunu kullandığı öğrenildi.

Trump ve Putin İngiltere’yi endişelendirdi: İngiltere Avrupa’da savaşa hazırlanıyor! Nükleer denizaltılar, uçaklar ve füzeler yolda

İngiltere Başbakanı Keir Starmer, ülkesinin Soğuk Savaş’tan bu yana en ciddi askeri tehditlerle karşı karşıya olduğunu dile getirdi. İngiltere’nin yeni saldırı denizaltılarını inşa edeceği Glasgow’daki tersanede konuşan Starmer, Rusya’yı saldırganlıkla suçlayarak, Avrupa’daki savaş riskine dikkat çekti.

Son dakika… Rusya ve Ukrayna arasında kritik görüşme: Heyetler bir araya geliyor

Rusya ve Ukrayna heyetleri, 16 Mayıs’taki barış görüşmelerinin ardından bir kez daha İstanbul’da görüşecek. Ukrayna Devlet Başkanı Volodimir Zelenski, dün yaptığı açıklamada, tarafların “tam ve koşulsuz ateşkes” sağlanması ve tutuklular ile kaçırılan çocukların iadesi gibi konuları ele alınacağını belirtti. Heyetler, saat 13.00’te Çırağan Sarayı’nda bir araya gelecek.

AKP’li belediye halka değil, israfa hizmet etmiş

İzmit Belediye Başkanı ve Kocaeli Büyükşehir Belediyesi CHP Grup Başkanvekili Fatma Kaplan Hürriyet, AKP’li belediyelerdeki usulsüzlük iddialarını kamuoyuyla paylaşmaya devam ediyor. AKP’li Darıca Belediyesi’yle ilgili konuşan CHP’li Hürriyet, “Darıca Belediyesi’nde bütçe açığı 244 milyon lira. Araç almak için kredi çekip araç alınmamış, 169 milyon liraya çöp aracı kiralanmış. Sosyal destek oranı yüzde 1’in altında, israf tavan yapmış” dedi.