Bayram öncesi altın durağan

Altın Piyasasında Durgunluk Sürüyor

Altın piyasasında hareketlilik yaşanmıyor. ABD’den gelen ekonomik verilerin zayıf olması ve küresel çapta devam eden belirsizlikler, yatırımcıları tedbirli olmaya yönlendiriyor. Ons bazında spot altın fiyatı 3.362,91 dolarda sabitlenirken, gram altın ise bayram öncesi son işlem gününde 4.250 liraya yükseldi.

Yatırımcılar şimdi ABD’de açıklanacak tarım dışı istihdam verilerini bekliyor. Bu verilerin, Fed’in faiz politikaları hakkında ipuçları vereceği düşünülüyor. ABD altın vadeli işlemleri de yüzde 0,1 düşüşle 3.396,60 dolara geriledi.

Türkiye’de ise, gram altın fiyatı ons altındaki istikrarlı seyre rağmen yüzde 0,3 artarak 4.250 liraya yükseldi. Kurda yaşanan dalgalanma ve iç piyasadaki talep de göz önünde bulundurulduğunda, gram altında hafif bir yükseliş yaşandı.

BEKLE GÖR SÜRÜYOR

City Index Kıdemli Analisti Matt Simpson, altının şu anda “bekle-gör” modunda olduğunu belirterek, “Piyasalar Trump’ın ticaret politikalarına yönelik açıklamalarını dikkatle izliyor. Altın güçlü bir destek bulmuş gibi görünse de, haftalık zirveleri aşmakta isteksiz” yorumunu yaptı.

Related Posts

İşçiyi müteahhide kurban ettiler

İktidar, yurt dışındaki şantiyelerde çalışan işçiyi AKP’ye yakınlığı ile tanınan müteahhitlere ‘kurban’ verdi.

Özelleştirme İdaresi üç ilde 8 taşınmazı satışa çıkarıyor

Özelleştirme İdaresi üç ilde 8 taşınmazı satışa çıkarıyor

Herkesin uğrak mekanıydı: Zam geldi, orta boy filtre kahve 120 TL oldu

Dünyanın önde gelen kahve devi Starbucks kısa bir aradan sonra yeniden fiyatlarını arttırmaya gitti. Starbucks, Türkiye’deki mağazalarında yüzde 15 zam yaptı. 3 Haziran 2025’te geçerli olan zam tüm ürünleri kapsıyor. Fiyatlarının ve sağladığı ortamın …

Enflasyon 42 ayın en düşüğüne indi

Mayısta enflasyon yıllık bazda yüzde 35.41’e gerilerken, aylık enflasyon yüzde 1.53 olarak açıklandı. Son 12 ayda 40 puan gerileyen yıllık enflasyon Kasım 2021’den sonraki en düşük seviyesine indi.

Rusya’da yeni otomobil satışları azaldı

Rusya’da yeni otomobil satış sayısı, yılın ilk 5 ayında geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 28 azalarak 506 bine geriledi.

Türk Devletleri Banka Birlikleri Bişkek’te

Türk dünyasının bankacılık temsilcileri Bişkek’te bir araya geldi. Ekonomik entegrasyon, ortak projeler ve finansal okuryazarlık toplantının ana gündemiydi. Konsey’in bir sonraki durağı ise Kazakistan olacak.