FBI Çinli bilim insanını gözaltına aldı!

FBI, ABD’ye Biyolojik Materyal Kaçakçılığı Yaptığı İddia Edilen Çinli Bilim İnsanını Gözaltına Aldı

Federal Soruşturma Bürosu (FBI), Çinli bir bilim insanını, ABD’ye “biyolojik materyal kaçakçılığı yaptığı” suçlamasıyla gözaltına aldı. FBI Direktörü Kash Patel, sosyal medya hesabından konuya ilişkin yaptığı açıklamada, Çin vatandaşı Chengxuan Han’ın “ABD’ye biyolojik materyaller sokmak ve federal ajanlara yalan söylemek” suçlamalarıyla gözaltına alındığını duyurdu.

Detroit Metropolitan Havalimanı’na giden Han’ın, önceleri ABD’ye gönderdiği paketlere ilişkin federal yetkililere yanlış beyanlarda bulunduğunu ifade eden Patel, son günlerde benzer iddialarla suçlanan Çin Halk Cumhuriyeti bağlantılı üçüncü kişinin Han olduğunu ifade ederek “Han’ın Çin’den ABD’ye yuvarlak solucanlarla ilgili biyolojik materyal içeren dört paket gönderdiği iddia ediliyor” sözlerini sarf etti.

“Ülke Güvenliğine Tehdit”

CNN’in verdiği bilgiye göre Çinli bilim insanının, Wuhan’daki Huazhong Bilim ve Teknoloji Üniversitesi’nde öğrenim gördüğü ve Michigan Üniversitesinde bir yıl süreli projede yer almayı planladığı ifade edilirken .ABD’li Savcı Jerome Gorgon Jr. kaçakçılığın “(ülke) güvenliğini tehdit ettiğini” belirtti.

ABD Gümrük ve Sınır Koruma’da saha operasyonlarını yöneten John Nowak ise, konuya ilgili “Araştırma amaçlı olarak ABD’ye biyolojik materyal ithal etme yönergeleri katı ancak açıktır ve bu tür eylemler diğer konuk akademisyenlerin meşru çalışmalarını baltalamakta” söyleminde bulundu.

Related Posts

Ankara’da CHP’li gençlere polis müdahalesi

Ekrem İmamoğlu’nun tutukluluğunun 100. günü sebebiyle CHP Ankara Gençlik Kolları’nın yürüyüşüne polis müdahale etti.

Muğla’da odalar ve borsalar zeytin yasası için ayakta

Muğla Ticaret Borsası (MTB), Muğla Ticaret ve Sanayi Odası (MUTSO), Fethiye Ticaret ve Sanayi Odası (FTSO), Bodrum Ticaret Odası (BODTO) Marmaris Ticaret Odası (MTO) ve Milas Ticaret ve Sanayi Odası (MİTSO) ortak açıklama yaparak, zeytinlik alanlarda sanayi, madencilik ve enerji projelerine izin verilmesini içeren, kamuoyunda ‘Zeytin Yasası’ olarak bilinen torba yasanın stratejik öneme sahip tarımsal üretim alanlarına zarar vereceği endişesini dile getirdi.

Kartel dehşeti mide bulandırdı: Kafalarını kesip, viyadükten aşağı sallandırdılar

Sinaloa’da bir viyadüğe asılan başsız cesetler ve yol kenarına saçılmış parçalanmış bedenler, kartel savaşlarının ulaştığı vahşet boyutunu gözler önüne serdi. ABD’ye kaçırılan kartel lideri Zambada’nın ardından başlayan iç savaş, şehirde barışı yok etti.

Sarıyer’de denize girdikten sonra kaybolan Enes’ten kahreden haber

Sarıyer Kısırkaya Plajı’nda denize girdikten sonra kaybolan 18 yaşındaki Enes Açıkça’nın cansız bedeni, kaybolduğu yerden 4 kilometre uzaklıkta bulundu.

Çalık’ın avukatlarından açıklama: Yapılan medya kampanyası tahliye başvurusu süreci üzerinde baskı kurmaya yönelik

Çalık’ın avukatlarından açıklama: Yapılan medya kampanyası tahliye başvurusu süreci üzerinde baskı kurmaya yönelik

AKP’den kuvvet komutanlarının hizmet süresinin uzatılmasına ilişkin kanun teklifi

AKP’den kuvvet komutanlarının hizmet süresinin uzatılmasına ilişkin kanun teklifi