Almanya Başbakanı Merz: ‘İsrail’in Gazze’de neyi hedeflediğini hala sorguluyorum’

Almanya Başbakanı Friedrich Merz, NATO Zirvesi Öncesi Açıklamalarda Bulundu

Almanya Başbakanı Friedrich Merz, bugün ve yarın Hollanda’nın Lahey kentinde gerçekleştirilecek NATO Zirvesi öncesinde Almanya Meclisinde açıklamalarda bulundu. Merz, konuşmasında İsrail-İran çatışması, ABD Başkanı Donald Trump’ın ateşkes çağrısı ve Gazze’deki son durum hakkında önemli açıklamalarda bulundu.

İsrail’in Gazze’ye yönelik saldırılarına ilişkin olarak Merz, insancıl bir tutum sergilenmesi gerektiğini vurgulayarak, Gazze için ateşkes çağrısında bulundu. Ayrıca, İran ile yaşanan gerilime ve ABD’nin rolüne de değinen Merz, diplomatik çözümlerin önemine işaret etti.

Merz ayrıca, Rusya-Ukrayna Savaşı konusunda da konuşarak, Vladimir Putin’in tutumunu eleştirdi. Merkel, Putin’in Ukrayna’daki saldırgan politikalarının barışa katkı sağlamadığını belirterek, AB’nin Rusya’ya karşı yeni yaptırım paketlerini uygulamaya koyacağını ifade etti.

Diğer yandan, Almanya’nın güvenlik politikalarına vurgu yapan Merz, Alman ordusunu Avrupa’nın en güçlüsü yapacaklarını söyledi. Ayrıca, ABD ile AB arasındaki gümrük tarifeleri anlaşmazlığına da değinen Merkel, AB’nin çıkarlarını savunmaya devam edeceklerini belirtti.

Merz, Almanya’nın iç ve dış politikadaki gücünü yeniden kazanması için çalışmaya devam edeceklerini ifade ederek konuşmasını sonlandırdı.

Related Posts

Muğla’da odalar ve borsalar zeytin yasası için ayakta

Muğla Ticaret Borsası (MTB), Muğla Ticaret ve Sanayi Odası (MUTSO), Fethiye Ticaret ve Sanayi Odası (FTSO), Bodrum Ticaret Odası (BODTO) Marmaris Ticaret Odası (MTO) ve Milas Ticaret ve Sanayi Odası (MİTSO) ortak açıklama yaparak, zeytinlik alanlarda sanayi, madencilik ve enerji projelerine izin verilmesini içeren, kamuoyunda ‘Zeytin Yasası’ olarak bilinen torba yasanın stratejik öneme sahip tarımsal üretim alanlarına zarar vereceği endişesini dile getirdi.

Kartel dehşeti mide bulandırdı: Kafalarını kesip, viyadükten aşağı sallandırdılar

Sinaloa’da bir viyadüğe asılan başsız cesetler ve yol kenarına saçılmış parçalanmış bedenler, kartel savaşlarının ulaştığı vahşet boyutunu gözler önüne serdi. ABD’ye kaçırılan kartel lideri Zambada’nın ardından başlayan iç savaş, şehirde barışı yok etti.

Sarıyer’de denize girdikten sonra kaybolan Enes’ten kahreden haber

Sarıyer Kısırkaya Plajı’nda denize girdikten sonra kaybolan 18 yaşındaki Enes Açıkça’nın cansız bedeni, kaybolduğu yerden 4 kilometre uzaklıkta bulundu.

Çalık’ın avukatlarından açıklama: Yapılan medya kampanyası tahliye başvurusu süreci üzerinde baskı kurmaya yönelik

Çalık’ın avukatlarından açıklama: Yapılan medya kampanyası tahliye başvurusu süreci üzerinde baskı kurmaya yönelik

AKP’den kuvvet komutanlarının hizmet süresinin uzatılmasına ilişkin kanun teklifi

AKP’den kuvvet komutanlarının hizmet süresinin uzatılmasına ilişkin kanun teklifi

AKP ve MHP seçmeninin gönlünde Kılıçdaroğlu yatıyor

Metropoll Araştırma’nın “Türkiye’nin Nabzı Haziran 2025” anketinin konusu CHP oldu. AKP ve MHP seçmeninde Ekim 2023’e göre Kılıçdaroğlu’na olan desteğin 2 ila 3 kat arttığı görüldü.