Rus ve Çin casusları İsviçre’de cirit atıyor

İsviçre’de Rus ve Çin Casuslarına Karşı Uyarı!

İsviçre Federal İstihbarat Servisi, küresel gerilimlerin artmasıyla ülkede casusluk faaliyetlerinin yükseldiğini açıkladı. Rusya ve Çin, İsviçre’deki en büyük tehdit oluşturan ülkeler olarak belirlendi. Bu iki ülke, İsviçre topraklarında güçlü istihbarat ağları oluşturmuş durumda. Federal kurumlar, şirketler, uluslararası kuruluşlar ve araştırma merkezleri casusluğa karşı dikkatli olmalı.

İsviçre’nin tarafsız bir ülke olması ve birçok uluslararası organizasyona ev sahipliği yapması, casusların ilgisini çekiyor. Rusya ve Çin’in diplomat kılığına giren ajanları yanı sıra iş insanı, medya çalışanı ve turist kılığında da casusluk yapabiliyor. Ayrıca polis güçleri, yabancı diplomatik misyonlar, gazeteciler ve üniversiteler de risk altında.

İsviçre, kaçak silah ticareti ve yaptırımlardan kaçınma gibi amaçlarla istihbarat savaşlarının odağı haline gelmiş durumda. Özellikle Rusya, İran ve Kuzey Kore, askeri ve nükleer programları için çift kullanımlı ürünleri İsviçre üzerinden temin etmeye çalışıyor.

Ülkedeki muhalif sürgünler ve gazetecilere yönelik casusluk faaliyetlerinin artması bekleniyor. İsviçreli kurumların ve bireylerin bu konuda dikkatli olması gerekiyor.

Related Posts

Da Vinci’nin şifresi 500 yıl sonra çözüldü! Vitruvius Adamı’ndaki sırrı diş doktoru ortaya çıkardı

Rönesans’ın dâhi sanatçısı Leonardo da Vinci’nin Vitruvius Adamı çiziminde saklı olan geometrik oran nihayet gün yüzüne çıktı. Leonardo da Vinci’nin 500 yıl önce çizdiği ve “mükemmel orantılı insan bedeni”ni temsil ettiği düşünülen Vitruvius Adamı …

Rusya, Azerbaycan’daki vatandaşlarını uyardı: ‘Temkinli olun’ çağrısı

Rusya Dışişleri Bakanlığı, Azerbaycan’da bulunan Rus vatandaşlarına yönelik uyarı yayımladı. Bakanlıktan yapılan açıklamada, Azerbaycan’daki Rus vatandaşlarına temkinli olmaları çağrısı yapıldı.

Herkesin dilinde tek bir tarih var: 5 Temmuz’da ne olacak?

5 Temmuz’da büyük bir şey olacak” söylentisi son günlerde Japonya’da olduğu kadar Türkiye’de de dikkat çekiyor. Herkesin dilinde aynı soru var: “Bu tarihte ne yaşanacak?” Popüler bir mangadaki sahneyle başlayan bu kehanet dalgası, şimdi sosyal medyada gerçek bir paniğe dönüşmüş durumda.

İzmir operasyonu diye paylaşılan bu görüntüler geçen yıla ait çıktı

1 Temmuz’da İzmir Büyükşehir Belediyesi’ne yönelik başlatılan ve aralarında eski İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer’in de bulunduğu 130 isme yönelik operasyon görüntüleri arşiv kaydı çıktı. Emniyet ve ajanslar tarafından operasyon görüntüleri olarak servis edilen anların, 2024 yılının temmuz ayında düzenlenen Aliağa Gümrüğü Rüşvet Operasyonu’na ait olduğu öğrenildi.

Altun’dan CHP’li Başarır’a: Atanmış olmak, bu görevin ciddiyetini ve sorumluluğunu ortadan kaldırmaz

CHP Grup Başkanvekili Ali Mahir Başarır’ın TBMM’de düzenlediği basın toplantısındaki sözlerine yanıt olarak açıklama yapan İletişim Başkanı Altun ‘atanmış olmanın’ görevin ciddiyetini ve sorumluluğunu ortadan kaldırmayacağını; aksine, demokratik sistemin işleyişinde asli bir yer tutmakta olduğunu ifade etti.

Türkiye’de ‘şap’ alarmı! Kırmızı ette tehlike var mı? Bakan açıkladı

Türkiye’de şap hastalığına karşı alaram durumuna geçilirken, tüm ülkede hayvan pazarlarının kapatılmasına karar verilmişti. Tarım ve Orman Bakanlığı konuya ilişkin yeni bir açıklama yaptı. Bakanlığın açıklamasında, şap hastalığının insanlara bulaşan bir hastalık olmadığı kaydedildi.