Köylülerden, AKP’li belediye önünde ‘çöp tesisi’ tepkisi

Kandıra Halkı Çöp Entegre Tesisi Projesine Karşı Çıktı: “Halkımızı Sahipsiz Sanmasınlar!”

Kocaeli’nin Kandıra ilçesinde Akçakese bölgesine yapılması planlanan çöp entegre tesisi projesi, bölge halkını isyan ettirdi. Çevreye ve yaşam alanlarına zarar vereceği gerekçesiyle projeye karşı çıkan Kandıralılar, tepkilerini dile getirmek için AKP’li Kocaeli Büyükşehir Belediyesi önünde toplandı.

Kandıra Kültür ve Çevre Derneği’nin öncülüğünde düzenlenen protestoda yurttaşlar, Belediye Başkanı Tahir Büyükakın ile görüşmek istediler ancak talepleri karşılık bulmadı.

“KİMSE BU HALKI SAHİPSİZ SANMASIN”

Eyleme destek veren Avukat Mert Öntaş, yaptığı açıklamada halkın yalnız olmadığını vurguladı. Öntaş, “Kandıralı yurttaşlarımızın haklı mücadelesine destek olmak için buradayım. Kandıra Kültür ve Çevre Derneği sahipsiz değildir. Ülkemizin dört bir yanında ormanlarımız yanıyor, tarım alanlarımız ranta kurban ediliyor, su kaynaklarımız kurutuluyor. Özetle geleceğimiz yok ediliyor,” şeklinde konuştu.

“SORULAR CEVAPSIZ, ENDİŞELER GÖRMEZDEN GELİNİYOR”

Avukat Öntaş, Kocaeli Büyükşehir Belediyesi’ne yöneltilen soruların yanıtsız bırakıldığını belirtti. Öntaş, “Çöp tesisinin yaratacağı çevre felaketine dair halkın haklı endişeleri var. Ancak ne başkan ne de belediye yöneticileri bu kaygılara yanıt veriyor. Kandıra gibi tarımı, doğası ve kıyılarıyla değerli bir ilçeye böyle bir tesis kurulamaz” diyerek tepkisini dile getirdi.

“MÜCADELEMİZ SÜRECEK”

Kandıra halkı, projeden vazgeçilene kadar seslerini yükseltmeye ve doğalarını savunmaya kararlı. Halkımızı sahipsiz bırakmayacağız ve mücadelemizi sürdüreceğiz.

Related Posts

Trump bu sefer de yapay zekaya meydan okudu!

Trump, “Yapay olan hiçbir şeyi sevmem” diyerek ‘artificial intelligence’ terimine savaş açtı. Yapay zekaya yeni bir isim arayan Trump, “Bu saf deha, adı da öyle olmalı” diyerek ‘Genius Intelligence’ önerisini gündeme getirdi

Kulüpler Birliği’nde yeni başkan Ertuğrul Doğan oldu

Kulüpler Birliği’nde Ali Koç dönemi sona erdi. Yeni başkan Ertuğrul Doğan oldu.

Kars’ta uyuşturucu taciri 2 kişi tutuklandı

Kars’ta bir yolcu otobüsünde üzerlerinde uyuşturucu madde ile yakalanan 2 kişi tutuklandı.

Gönüllülerden Kaplumbağa Kurtarma

Bursa Orhaneli’nde yangından kurtarılan kaplumbağaya gönüllüler su vererek yardım etti.

Beyşehir’de Kaza: 4 Yaralı

Konya’nın Beyşehir ilçesinde yoldan çıkan otomobil ekin tarlasına savrularak 4 kişiyi yaraladı.

Pazaryeri’nde Orman Yangını Kısa Sürede Söndürüldü

Bilecik’in Pazaryeri ilçesindeki orman yangını tarlada çalışanların ihbarıyla kısa sürede söndürüldü.