Filistin Başbakanı Mustafa: Gazze Şeridi’ni yönetmek üzere yakında geçici bir komite ilan edeceğiz

Filistin Başbakanı Muhammed Mustafa, Gazze Şeridi’ni yönetmek üzere yakında geçici bir komite ilan edeceklerini duyurdu.

Mısır’a resmi ziyarette bulunan Filistin Başbakanı Mustafa, Mısır Dışişleri Bakanı Bedr Abdulati ile Mısır ile Gazze arasındaki Refah Sınır Kapısı’nda basın toplantısı düzenledi.

Mustafa, “Gazze Şeridi’ni yönetmek üzere yakında geçici bir komite ilan edeceğiz.” diyerek Gazze’deki Refah Sınır Kapısı’nın halk için bir yaşam kapısı olması gerektiğini, İsrail’in halkı aç bırakma ve yerinden etme politikalarının kabul edilemez olduğunu vurguladı.

“Uluslararası toplumun daha etkin adımlar atarak İsrail’i abluka ve açlık politikasını durdurmaya zorlaması gerekiyor.” diyen Mustafa, Gazze’nin her iki yakasını birleştirme hedefinde olduklarını kaydetti.

Başbakan Mustafa, Gazze’de savaşın durdurulması ve yeniden imarın başlatılması için kaybedecek zaman olmadığını ifade ederek Gazze Şeridi’nde “örgütlü bir siyasi yapı” oluşturmak yerine mevcut resmi kurumların yeniden etkinleştirilmesini sağlayacaklarını belirtti.

Filistin Başbakanı ayrıca, Gazze’nin yeniden inşası için Kahire’de bir konferans düzenlemek amacıyla Mısır’la işbirliğini sürdürdüklerini söyledi. (AA)

Related Posts

Konya’da korkunç olay! 4 yaşındaki çocuğa cinsel istismar iddiasına gözaltı

Konya’da 4 yaşındaki kız çocuğuna cinsel istismarda bulunduğu öne sürülen bir kişi gözaltına alındı. Şüphelinin 11 suçtan kaydı olduğu öğrenildi.

Milli Sporcular İskenderiye’de 6 Gümüş Madalya Kazandı

2025 U15 Dünya Tetratlon Şampiyonası’nda milli sporcular, bireysel ve takım yarışlarında başarı elde etti.

Namaz kılan polislerin kafasına 50 kiloluk mermer plaka düştü

İstanbul Çekmeköy’de bir camideki güvenlik kamerasına yansıyan görüntü kısa sürede infial yarattı. Namaz kılan 2 polisin kafasına 2,5 metre yükseklikten 50 kilogram ağırlıktaki mermer plaka düştü. Yaralanan polisler hastaneye kaldırılarak tedavi altına alındı.

İzmir’de Çöp Yığınları Tepki Topladı

İzmir’de biriken çöpler, kötü koku ve sağlık sorunlarına yol açarak vatandaşların tepkisini çekti.

Galatasaray’dan kaleci hamlesi: Teklif yapıldı

Galatasaray, Porto kalecisi Diogo Costa için 20 milyon euro ve bonus teklifi yaptı.

Damadı vinçle kaldırıp çiftetelli oynattılar

Bursa’nın Yenişehir ilçesinde dünya evine giren Berhan Uysal, düğün öncesinde arkadaşlarının sıra dışı eğlencesine maruz kaldı. Uysal, metrelerce yükseğe kaldırıldığı vincin ucunda asılı haldeyken arkadaşları aşağıda müzik eşliğinde çiftetelli oynadı. O anlar cep telefonu kameralarıyla kaydedildi.