Başhekimden elektrik akımına kapılan Zeyrek’in sağlık durumu için açıklama: Diyalize bağladık

Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Ferdi Zeyrek’in Sağlık Durumu Hakkında Yeni Gelişmeler

Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Ferdi Zeyrek, 6 Haziran 2025 Cuma gecesi evinde elektrik çarpması sonucu ağır yaralandı. Hafifleten şartlara rağmen, şimdiye kadar sağlık durumuyla ilgili önemli bir açıklama yapıldı.

Celal Bayar Üniversitesi Hafsa Sultan Hastanesi başhekimliği tarafından yapılan açıklamada, Zeyrek’in tedavisinde olumlu adımlar atıldığı ve iyileşme belirtileri gözlendiği belirtildi.

Zeyrek’e Diyaliz Tedavisi Uygulandı

Hastane yetkilileri, Başkan Zeyrek’e diyaliz tedavisi uygulanmaya başlandığını söyledi. Bu tedavi, elektrik çarpmasının etkileriyle baş edebilmek için böbrek fonksiyonlarını desteklemeyi amaçlamaktadır.

Başhekim, “Diyalize başladık, idrar çıkışlarında iyileşme görüyoruz. Yoğun bakımda tedavi sürecek” dedi.

Böbrek Fonksiyonları Gelişiyor

Zeyrek’in idrar çıkışındaki gelişmeler, böbrek fonksiyonlarının olumlu yönde ilerlediğini gösteriyor. Bu durum, tedavi sürecinde önemli bir adım olarak kabul ediliyor.

CHP Genel Başkanı Zeyrek İçin Olumlu Açıklamalar Yaptı

CHP Genel Başkanı Özgür Özel, hastane çıkışında umut dolu ifadeler kullandı. Özel, Zeyrek’in sağlık durumundaki iyileşmeyi vurgulayarak, “Her gün bir öncekinden daha iyiye gidiyor” dedi.

Özel’in daha önceki açıklamalarında, “Ferdi Başkan’ın durumu her geçen saatte daha iyiye gidiyor, ancak tehlikenin tamamen geçtiği anlamına gelmiyor” demişti.

Yoğun Bakımdaki Tedavi Süreci

Zeyrek, kalbinin 70 dakika durduğu ve uzun süren kalp masajı sonrasında yeniden nefes aldığı bir süreç yaşadı. Şu anda yoğun bakımda 7/24 gözlem altında tutuluyor.

Hastane kaynaklarına göre, Zeyrek’in vital işaretleri yakından izleniyor ve gerekli tıbbi müdahaleler kesintisiz olarak devam ediyor.

Beyin Fonksiyonları Değerlendiriliyor

Önceki açıklamalarda belirtildiği gibi, Zeyrek’in beyin fonksiyonlarında hasar olup olmadığının belirlenmesi zaman alabilir. Bu nedenle sürekli olarak değerlendirilmeye devam ediliyor.

Tedavi Detayları

Hastanede Zeyrek’in tedavisi için çok disiplinli bir yaklaşım benimsenmiş durumda. Yoğun bakım uzmanları, kardiyoloji, nefroloji ve nöroloji uzmanları koordineli bir şekilde çalışıyor.

Elektrik çarpmasından kaynaklanabilecek komplikasyonlara karşı gereken tüm tedbirler alınmış durumda.

Related Posts

Şırnak’ta örtü yangını: Mücadele sürüyor

Şırnak’ın merkez Balveren beldesi kırsalında örtü yangını çıktı. Ekipler yangına müdahale ediyor.

27 yıl hapis cezası olan firari yakalandı

İzmir’in Kemalpaşa ilçesinde hakkında 27 yıla yakın kesinleşmiş hapis cezası bulunan cezaevi firarisi bir bahçe evinde yakalandı.

Aydın’da yangın: İki ev küle döndü

Aydın’da bir evde çıkan yangın, bitişikteki başka bir eve sıçradı. Ekiplerin müdahalesiyle söndürülen yangında, iki ev de kullanılamaz hale geldi.

Uraloğlu tekrarladı: Bakan’dan erken seçim tarihi

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, erken seçimin tarihine yönelik tahminini bir kez daha gündeme taşıdı.

Ankara’da evinde yastıkla boğulan Karsu, toprağa verildi

Ankara’da evinde yastıkla boğularak öldürülen Karsu Aygün, son yolculuğuna uğurlandı. Aygün’ün tabutunun üzerine fotoğrafı ile duvak ve çiçek konuldu.

Tuncer Bakırhan’dan muhalefete tepki: ‘3 günde itirafçı olacak kişi’

DEM Parti Ankara Örgütünün düzenlediği ”Barış ve Demokratik Toplum Buluşmaları’ kapsamında konuşma yapan Tuncer Bakırhan’dan dikkat çeken bir çıkış geldi. Bakırhan, İBB soruşturmalarına gönderme yaparak “3 gün içerde kalsa itirafçı olacak, salya sümük ağlayacak, ‘beni kurtarın’ diyecekler ’33 yıl yatan insanlar niye bırakılıyor’ diyor.” dedi