Faiz vurguncularına en çok veren Türkiye

Türkiye, Yabancı Yatırımcılar için Kârlı Bir Yatırım Aracı Haline Geldi

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB) ve Hazine yönetiminin stratejik politikaları, Türk Lirası’nı (TL) küresel yatırımcılar için cazip hale getirdi. Yabancı yatırımcılar, TL’yi alıp yüksek faiz oranlarından faydalanarak carry trade işlemleri yaparak Türkiye’yi gelişmekte olan ülkeler arasında ön sıralara taşıdı.

Türk Lirası Değer Kazanmaya Devam Ediyor

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek liderliğindeki ekonomi yönetimi, TL’nin reel değerlenme politikasını benimsemiş durumda. Bu strateji, TL’yi cazip hale getirirken yabancı yatırımcıların ilgisini çekiyor ve Türk Lirası’nı güçlü bir yatırım aracı haline getiriyor.

Türkiye, Carry Trade Getirilerinde Önde Gidiyor

Geçen yıl dolar karşısında nominal olarak %16.5 değer kaybeden TL, düzeltilmiş verilere göre yatırımcılara rekor getiriler sundu. Yabancı yatırımcılar, Türk Lirası cinsinden tahvillere yatırım yaparak %50’nin üzerinde faiz getirisi elde etti. Garanti BBVA Yatırım Strateji Raporu’na göre, TL gelişmekte olan ülkeler arasında carry trade getirilerinde %31’lik bir oranla lider konumda bulunuyor.

Diğer Ülkeler Geride Kalıyor

Bloomberg ve TCMB verilerine göre, Türkiye’nin carry trade getirileri Malezya ve Güney Afrika gibi ülkelerin oldukça üzerinde yer alıyor. Malezya ve Güney Afrika’nın getirileri %1 seviyesinde kalırken, diğer ülkeler negatif getirilerle yatırımcılara çekici bir seçenek sunamıyor.

Londra’dan Yatırımcı Gözü: TCMB’nin Rolü Hayati Önem Taşıyor

Londra’daki yatırımcılar, Türkiye’nin faiz politikalarını yakından takip ediyor. Union Bancaire Privee Ubp SA’nın döviz stratejisi müdürü Peter Kinsella, TL’nin carry trade açısından büyük kazanç sağladığını belirterek, “Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası’nın faiz politikası, bu başarının devamlılığı için hayati önem taşıyor” açıklamasında bulundu.

Related Posts

Bakan Kacır: 2030’a kadar seviye 3 yerli otonom aracın ülkemizde üretilmesini sağlayacağız

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır, “Attığımız çok boyutlu adımlarla 2030 yılına dek elektrikli ve şarj edilebilir hibrit araçların ülkemizdeki pazar payını yüzde 35’in üzerine, bu araçlarda yerlilik oranımızı yüzde 75’e ve üretim kapasitemizi 1 milyona çıkaracağız. Batarya modül ve alt komponent yatırımlarıyla, ülkemizi bölgesel batarya üretim merkezlerinden biri haline getireceğiz. 2030’a kadar seviye 3 yerli otonom aracın ülkemizde üretilmesini de inşallah sağlayacağız” dedi.

TÜİK, mart ayı sanayi üretim verilerini açıkladı

Türkiye ekonomisinin öncü göstergelerinden biri olan sanayi üretiminde, mart ayında toparlanma sinyalleri geldi. Türkiye İstatistik Kurumu’nun (TÜİK) açıkladığı verilere göre, sanayi üretimi mart ayında bir önceki aya göre %3,4, bir önceki yılın aynı …

Otellerde doluluk pandemi sonrasının en düşüğünde

Kültür ve Turizm Bakanlığı verilerine göre, mart ayında otellerin doluluk oranı yüzde 26,79’a gerileyerek pandemi sonrası en düşük seviyeyi gördü. Geceleme sayısı da geçen yıla göre düşerken, ziyaretçilerin kalış süresi kısaldı.

4 şirkete davetle 7 yılda 28 milyarlık ihale

4 şirkete davetle 7 yılda 28 milyarlık ihale

6 yıl bakanlık yaptı, ‘Koca’ sektörün kralı oldu!

AKP ile zenginleşenler uzun süre ülke gündeminde yer almış ve özellikle muhalefetin tepkisini çekmişlerdi. İktidarın çevresini zenginleştirdiği, Eski Bakan Fahrettin Koca’nın sahibi olduğu Medipol Grubu’ın yaptığı hastanelerle bir kez daha ortaya …

Sanayi üretiminde 3 ay sonra yükseliş

Sanayi üretiminde 3 ay sonra yükseliş

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir