Her depremde çöken GSM operatörleri hakkında rapor hazırlanacak

Türkiye Bilişim Derneği Genel Başkanı Kenan Altınsaat’tan Açıklamalar

Türkiye Bilişim Derneği Genel Başkanı Kenan Altınsaat, dernek olarak kriz durumlarında iletişim konusuna odaklandıklarını belirtti. Altınsaat, deprem gibi büyük afetlerde sorunların hızla çözülmesi için karar vericilere sunulacak bir rapor üzerinde çalıştıklarını açıkladı. Ayrıca, yeni görevine atandığını hatırlatan Altınsaat, dernek olarak hedeflerini sıraladı.

“Şubelerde Katma Değer Üretmek Önceliğimiz”

Altınsaat, Türkiye Bilişim Derneği’nin geçmişine sadık kalarak sektörde şeffaf, katılımcı ve bütünleştirici bir rol üstlenmeyi hedeflediklerini belirtti. Derneğin ülkeye katma değer sağlamayı, teknoloji üzerinden insanlara hizmet etmeyi amaçladığını vurgulayan Altınsaat, şubelerde bilişim sektörüne destek vererek yerel ekonomilere katkı sunmayı planladıklarını ifade etti.

Gençler ve Kadınlar İçin Çalışmalar

Türkiye Bilişim Derneği, gençler ve kadınlar için çalışma grupları oluşturarak sektöre yeni katkılar sunmayı hedefliyor. Gençlerin staj yapmalarından iş bulmalarına kadar desteklenmesini amaçlayan dernek, kadınların bilişim sektöründe daha fazla yer almasını destekleyerek ülkenin her köşesinde kalkınmaya katkı sağlamayı planlıyor.

İstanbul Depremi ve İletişim Sorunları

2020 yılından bu yana kriz yönetimi konusunda çalışmalar yapan Türkiye Bilişim Derneği, mobil iletişimde yaşanan aksaklıkları gözlemledi. Altınsaat, İstanbul’da yaşanan küçük çaplı depremde mobil şebekelerin kısa süreliğine devre dışı kalmasına dikkat çekti. Dernek, bu tür iletişim sorunlarının çözümüne katkı sağlamayı amaçlıyor.

“Çözüm İçin Birlikte Çalışacağız”

Türkiye Bilişim Derneği, mobil iletişim altyapısını sağlayan kurumlarla birlikte çalışarak çözüm odaklı adımlar atmaya hazırlanıyor. Kullanıcıların kriz anlarında en etkili iletişimi alabilmeleri için çalışmalar yapmayı planlayan dernek, paydaşlarla bir araya gelerek ortak çözümler üretecek. Elde edilen sonuçların kamuoyuyla paylaşılması hedefleniyor.

Related Posts

Yeni Zigana Tüneli’nden 2 yılda 3 milyon 490 bin araç geçti

Trabzon’u Gümüşhane üzerinden Bayburt ve Erzurum’a bağlayan Yeni Zigana Tüneli’ni 2 yılda 3 milyon 490 bin araç kullandı.

Altında sert dönemeç uyarısı: Düşüş kaçınılmaz olacak

İş Yatırım’dan Şant Manukyan, altının ons fiyatında gerçek bir düşüş yaşanacaksa bunun merkez bankalarının satışlarından kaynaklanacağını söyledi. Jeopolitik riskler ve dolar likiditesi krizine karşı uyararak, “Altın yeniden 3bin 200 doların altına inebilir!” ifadelerini kullandı.

Türkiye, fındık ihracatından 1,9 milyar doları aşkın gelir sağladı

Türkiye, fındık ihracat sezonunun 8 aylık döneminde 1,9 milyar doları aşkın gelir elde etti.

Borsadaki kayıp 40 günde 1,5 trilyon lira oldu

19 Mart ve sonrasıyla başlayan olaylar neticesinde Borsa İstanbul BIST 100 endeksindeki kaybın 40 günlük bilançosu 1,5 trilyon lira oldu.

Borsa İstanbul haftayı kayıpla kapattı, dolar ve avro yükseldi

Borsa İstanbul’da işlem gören hisse senetleri haftalık bazda ortalama yüzde 2,81 değer kaybederken, dolar/TL yüzde 0,34, avro/TL yüzde 0,36 artış, altının gram fiyatı ise yüzde 0,37 azalış kaydetti.

CEO maaşları 56 kat arttı

Oxfam’ın 35 ülkede yürüttüğü araştırmaya göre küresel CEO ücretleri 2019’dan bu yana işçi ücretlerinden 56 kat daha fazla artarak 4.3 milyon dolara çıktı. İşçi ücretleri ise bu 5 yıllık periyotta sadece yüzde 0.9 arttı.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir