Hizbullah’tan uluslararası topluma İsrail çağrısı

Hizbullah, İsrail’in Güneyine Yönelen Sivillere Destek ve Uluslararası Topluma Sorumluluk Çağrısı Yaptı

Hizbullah, yaptığı yazılı açıklamada, uluslararası toplumun İsrail’in suçlarına karşı sorumluluk alması ve İsrail’i Lübnan topraklarından çekilmeye zorlaması gerektiğini belirtti.

Açıklamada, İsrail’in işgaline rağmen Lübnan’ın güneyine geçmeye çalışan sivillerin “kararlılık, azim ve zaferin en yüce anlamlarını temsil ettikleri” vurgulandı.

Ateşkes anlaşması çerçevesinde kurulan Ateşkesi Denetleme Komitesi’nde Birleşmiş Milletler (BM) Lübnan Geçici Barış Gücü (UNIFIL) ile Lübnan ve İsrail’in yanı sıra Fransa ile ABD’nin yer aldığı bilgisi verildi.

Lübnan ile İsrail arasında 27 Kasım 2024’te yürürlüğe giren ateşkes anlaşması uyarınca Lübnan ordusunun, İsrail’in güneydeki işgal bölgelerinden çekilmesi için 26 Ocak’a kadar 60 gün süresi tanındığı hatırlatıldı.

Anlaşmanın yürürlüğe girmesinin ardından geçen süre içinde İsrail ordusunun, bombardımanlar ve ev yıkımları gibi eylemlerle ateşkesi ihlal ettiği belirtildi.

24 Ocak’ta yapılan açıklamada, İsrail ordusunun Lübnan’ın güneyinden çekilme sürecini 60 günden fazla süredir sürdürdüğü ve bu durumun anlaşmaya uygun olduğu iddia edilerek, tam çekilmenin pazar günü gerçekleşemeyeceği bildirilmişti.

Related Posts

Dışişleri Bakanı Fidan, Brezilya’da İran Dışişleri Bakanı ile görüştü

Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, Brezilya’nın Rio de Janeiro kentinde düzenlenen BRICS Zirvesi marjında, İran Dışişleri Bakanı Abbas Erakçi ile görüştü.

Almanya üç eyaletindeki yangınlarla mücadele ediyor

Almanya’nın Thüringen, Saksonya ve Brandenburg eyaletindeki orman yangınlarıyla mücadele sürüyor. Yaklaşık 5 gündür süren orman yangınları sıcak hava, rüzgar ve su temininin zorlaşması nedeniyle kontrol altına alınamıyor. Yangınlara çok sayıda …

Özgür Özel: Şehit düşen 5 Mehmetçik’imize Allah’tan rahmet, ailelerine ve milletimize sabır diliyorum

Özgür Özel: Şehit düşen 5 Mehmetçik’imize Allah’tan rahmet, ailelerine ve milletimize sabır diliyorum

AKP’nin kamp tarihi belli oldu

AKP’nin geleneksel Kızılcahamam kampı 11-13 Temmuz tarihleri arasında gerçekleştirilecek.

Ryanair uçağında panik dolu anlar: Yangın alarmı devreye girdi! Yolcular kanattan atlayarak kaçtı

İspanya’nın Palma de Mallorca Havaalanı’nda, Manchester’a gitmek üzere hazırlanan bir Ryanair uçağında yangın alarmı nedeniyle acil tahliye gerçekleştirildi. Bazı yolcular, yangın alarmı nedeniyle paniğe kapılarak uçağın kanadından atladı.

Antalya’da ‘aslan’ alarmı: Çiftçiyi ısırdı, her yerde aranıyor

Antalya’nın Manavgat ilçesinde “Aslan Diyarı” adlı hayvan parkında kafesinden kaçan Zeus isimli erkek aslan, sulama yapan bir vatandaşı ağır yaraladı. Kaçan aslan için bölgede geniş çaplı arama başlatıldı.