Kızılcahamam Şifa Termal Sosyal Tesisi misafirleri bekliyor

Engelli, 60 Yaş Üstü ve Öğrenciler için Ücretsiz Konaklama

Ankara Büyükşehir Belediyesi’nin hizmetleri kapsamında, engelli bireyler, 60 yaş ve üstü vatandaşlar, şehit yakınları, gaziler ve yakınları ile öğrenciler, Balıkesir Altınoluk, Düzce Akçakoca ve Kızılcahamam Şifa Termal Sosyal Tesislerinde ücretsiz konaklama imkanından faydalandı. 2024 yılında toplam 7 bin kişi bu tesislerde ağırlandı.

Ankara Büyükşehir Belediyesi’nin insan odaklı sosyal belediyecilik anlayışı çerçevesinde hizmet veren ABB, 2020 yılında yenilenen ve hizmete açılan Kızılcahamam Şifa Termal Sosyal Tesisi ile Başkentlileri ağırlamaya devam ediyor.

Beş Yıldızlı Otel Konforunda Konaklama İmkanı

Sosyal Hizmetler Daire Başkanlığı bünyesindeki tesis, öncelikli olarak 60 yaş ve üstü vatandaşlar, engelli bireyler, gaziler, şehit yakınları ve yakınları için 4 gece 5 gün boyunca beş yıldızlı otel konforunda ücretsiz konaklama hizmeti sunuyor.

45 kişilik kapasitesi ile her hafta farklı bir grup ağırlanan termal tesiste, konuklar; ulaşım imkanı, termal havuz, çeşitli etkinlikler, sabah kahvaltısı, öğlen ve akşam yemeği, sınırsız çay, kahve, meşrubat, internet erişimi, havuz ve kaplıca kullanımı gibi imkanlardan yararlanabiliyor.

2024 yılında Kızılcahamam’daki, Balıkesir’e bağlı Altınoluk ilçesi ve Düzce’ye bağlı Akçakoca ilçesindeki sosyal tesislerde toplam 7 bin ziyaretçi ağırlandı. Bu ziyaretçilerin 3 bini 60 yaş ve üstü, 2 bini engelli, 1000’i şehit yakını, gazi veya gazi yakını, 1000’i ise öğrencilerden oluşmaktaydı.

Ankaralılar, Büyükşehir Belediyesi’nin sosyal tesislerinden faydalanmak istediklerinde Başkent 153 hattını arayarak başvuru yapabilmektedir.

Related Posts

Dışişleri Bakanı Fidan, Brezilya’da İran Dışişleri Bakanı ile görüştü

Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, Brezilya’nın Rio de Janeiro kentinde düzenlenen BRICS Zirvesi marjında, İran Dışişleri Bakanı Abbas Erakçi ile görüştü.

Almanya üç eyaletindeki yangınlarla mücadele ediyor

Almanya’nın Thüringen, Saksonya ve Brandenburg eyaletindeki orman yangınlarıyla mücadele sürüyor. Yaklaşık 5 gündür süren orman yangınları sıcak hava, rüzgar ve su temininin zorlaşması nedeniyle kontrol altına alınamıyor. Yangınlara çok sayıda …

Özgür Özel: Şehit düşen 5 Mehmetçik’imize Allah’tan rahmet, ailelerine ve milletimize sabır diliyorum

Özgür Özel: Şehit düşen 5 Mehmetçik’imize Allah’tan rahmet, ailelerine ve milletimize sabır diliyorum

AKP’nin kamp tarihi belli oldu

AKP’nin geleneksel Kızılcahamam kampı 11-13 Temmuz tarihleri arasında gerçekleştirilecek.

Ryanair uçağında panik dolu anlar: Yangın alarmı devreye girdi! Yolcular kanattan atlayarak kaçtı

İspanya’nın Palma de Mallorca Havaalanı’nda, Manchester’a gitmek üzere hazırlanan bir Ryanair uçağında yangın alarmı nedeniyle acil tahliye gerçekleştirildi. Bazı yolcular, yangın alarmı nedeniyle paniğe kapılarak uçağın kanadından atladı.

Antalya’da ‘aslan’ alarmı: Çiftçiyi ısırdı, her yerde aranıyor

Antalya’nın Manavgat ilçesinde “Aslan Diyarı” adlı hayvan parkında kafesinden kaçan Zeus isimli erkek aslan, sulama yapan bir vatandaşı ağır yaraladı. Kaçan aslan için bölgede geniş çaplı arama başlatıldı.