Manisa’da vitray sanatını yaşatıyorlar






Sakarya Büyükşehir Belediyesi Vitray Sanatı Eğitimleri

Sakarya Büyükşehir Belediyesi Vitray Sanatı Eğitimleri

Sakarya Büyükşehir Belediyesi’nin SAMEK bünyesinde gerçekleştirdiği Geleneksel Sanatlar İhtisas Merkezi, katılımcılara sanatçı ruhunu ortaya çıkarıyor. SAMEK bünyesinde yer alan vitray sanatı eğitimleri, birbirinden farklı alanlardaki diğer eğitimlerle birlikte büyük ilgi görüyor.

Vitray sanatı, renklerin ve ışığın buluşmasıyla cam parçalarının bir araya gelerek eşsiz sanat eserlerinin ortaya çıkmasını sağlayan bir geleneksel sanat dalıdır. Bu alanda uzmanlaşan kursiyerler, deneyimli eğitmenler eşliğinde ustalaşma yolunda önemli adımlar atmaktadır.

30 yıldan uzun süredir vitray sanatıyla ilgilenen ve eğitim veren Tuba Tünay, “Vitray sanatı, Osmanlı döneminde ‘revzen’ olarak bilinen eski bir el sanatıdır. Kursiyerlerimiz, cam kesiminden başlayarak mozaik ve tiffany vitray çalışmalarına kadar geniş bir yelpazede eğitim almaktadırlar. Atölyemiz, katılımcılara keyifli ve verimli bir ortam sunmaktadır. Herkes birbirinden ilham alarak harika eserler ortaya çıkarıyor” şeklinde konuştu.

Sakarya Üniversitesi Sanat Tarihi öğrencisi Gülnur Karakaş, vitray sanatının uzun zamandır ilgisini çektiğini belirterek, kursun açıldığını duyar duymaz arkadaşıyla birlikte kaydolduğunu ifade etti. Cam kesimiyle başlayan eğitimlerde şu anda mozaik vitray çalışmalarına devam ettiklerini aktaran Karakaş, “Katıldığım ebru sanatı kursundan sonra yeni şeyler öğrenmenin düşünme biçimimi geliştirdiğini ve yaratıcılığımı artırdığını fark ettim” dedi.


Related Posts

İsrail’den, Gazze Şeridi’ndeki Han Yunus’ta yeni saldırı ve sürgün tehdidi

İsrail ordusu, Gazze Şeridi’nin güneyindeki Han Yunus’un bazı bölgelerinde yaşayan Filistinliler için yeni “sürgün emri” yayımladı.

Ankara’da CHP’li gençlere polis müdahalesi

Ekrem İmamoğlu’nun tutukluluğunun 100. günü sebebiyle CHP Ankara Gençlik Kolları’nın yürüyüşüne polis müdahale etti.

Muğla’da odalar ve borsalar zeytin yasası için ayakta

Muğla Ticaret Borsası (MTB), Muğla Ticaret ve Sanayi Odası (MUTSO), Fethiye Ticaret ve Sanayi Odası (FTSO), Bodrum Ticaret Odası (BODTO) Marmaris Ticaret Odası (MTO) ve Milas Ticaret ve Sanayi Odası (MİTSO) ortak açıklama yaparak, zeytinlik alanlarda sanayi, madencilik ve enerji projelerine izin verilmesini içeren, kamuoyunda ‘Zeytin Yasası’ olarak bilinen torba yasanın stratejik öneme sahip tarımsal üretim alanlarına zarar vereceği endişesini dile getirdi.

Kartel dehşeti mide bulandırdı: Kafalarını kesip, viyadükten aşağı sallandırdılar

Sinaloa’da bir viyadüğe asılan başsız cesetler ve yol kenarına saçılmış parçalanmış bedenler, kartel savaşlarının ulaştığı vahşet boyutunu gözler önüne serdi. ABD’ye kaçırılan kartel lideri Zambada’nın ardından başlayan iç savaş, şehirde barışı yok etti.

Sarıyer’de denize girdikten sonra kaybolan Enes’ten kahreden haber

Sarıyer Kısırkaya Plajı’nda denize girdikten sonra kaybolan 18 yaşındaki Enes Açıkça’nın cansız bedeni, kaybolduğu yerden 4 kilometre uzaklıkta bulundu.

Çalık’ın avukatlarından açıklama: Yapılan medya kampanyası tahliye başvurusu süreci üzerinde baskı kurmaya yönelik

Çalık’ın avukatlarından açıklama: Yapılan medya kampanyası tahliye başvurusu süreci üzerinde baskı kurmaya yönelik