Milyonlarca vatandaşın kimlik bilgilerini satan 68 şüpheli gözaltına alındı

İstanbul Emniyet Müdürlüğü Ekipleri, Siber Suçlarla Mücadele Ediyor

İstanbul Emniyet Müdürlüğü Siber Suçlarla Mücadele Şubesi tarafından yapılan çalışmalar sonucunda, devlet güvenliğini tehlikeye sokabilecek bilgilerin sosyal medya platformlarında paylaşıldığı tespit edildi. Ekipler, ihbarlar doğrultusunda harekete geçerek bilgi sızıntısıyla ilgili detaylı incelemelerde bulundu.

Yapılan soruşturmada, illegal “panel” olarak adlandırılan sistemler aracılığıyla bir grup tarafından ad, soyadı, T.C. kimlik numarası, tapu kayıtları, sağlık bilgileri gibi birçok kişisel ve kurumsal verinin çalındığı ortaya çıktı. Bu verilerin para karşılığı satıldığı ya da kötü niyetli amaçlar için kullanıldığı belirlendi. Ayrıca, gerçekleştirilen şantajlar sonucunda birçok çocuğun mağdur olduğu ve bazılarının intihara sürüklendiği de rapor edildi.

İstanbul Siber Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı’nın izniyle harekete geçerek 25 ilde eş zamanlı operasyon düzenledi. Operasyon kapsamında 35’i çocuk 68 şüpheli gözaltına alındı. Gözaltına alınan şüphelilerden bazılarının yazılım mühendisi, bilgisayar mühendisi ya da bilgisayar programcısı olduğu belirtildi.

Şüphelilerin adreslerinde yapılan aramalarda çok sayıda dijital malzeme ele geçirilirken, ayrıca ruhsatsız silah ve otomatik tüfek de bulundu. Zanlılar hakkında “devletin güvenliği veya iç veya dış siyasal yararları bakımından niteliği itibarıyla gizli kalması gereken bilgileri temin” suçundan işlem yapıldığı bildirildi.

Related Posts

Çalık’ın avukatlarından açıklama: Yapılan medya kampanyası tahliye başvurusu süreci üzerinde baskı kurmaya yönelik

Çalık’ın avukatlarından açıklama: Yapılan medya kampanyası tahliye başvurusu süreci üzerinde baskı kurmaya yönelik

AKP’den kuvvet komutanlarının hizmet süresinin uzatılmasına ilişkin kanun teklifi

AKP’den kuvvet komutanlarının hizmet süresinin uzatılmasına ilişkin kanun teklifi

AKP ve MHP seçmeninin gönlünde Kılıçdaroğlu yatıyor

Metropoll Araştırma’nın “Türkiye’nin Nabzı Haziran 2025” anketinin konusu CHP oldu. AKP ve MHP seçmeninde Ekim 2023’e göre Kılıçdaroğlu’na olan desteğin 2 ila 3 kat arttığı görüldü.

Burası Seferihisar: Alevlerin yuttuğu evlerinin arkasından böyle bakakaldılar

İzmir’in Seferihisar ilçesinde dün başlayan orman yangınlarına karşı havadan ve karadan müdahale devam ediyor. Seferihisar’ın Doğanbey Mahallesi’nde çıkan yangınları kontrol altına almak için gece boyunca karadan çalışmalar yürütüldü.

Aralarında emniyet mensupları da var: 13 tutuklama talebi

İstanbul merkezli FETÖ operasyonunda 10’u aktif emniyet personeli 13 şüpheli için tutuklama talep edildi.

İran’dan ‘misilleme’ açıklaması: Bölge kapsamlı bir savaşla karşı karşıya kalırdı

İran Cumhurbaşkanı Mesud Pezeşkiyan, İsrail’in İran’a yönelik saldırılarına ilişkin yaptığı açıklamada, “Eğer bu saldırı yanıtsız bırakılmış olsaydı, bölge kapsamlı ve kontrol edilemez bir savaşla karşı karşıya kalabilirdi” dedi.