Piyasada sahte altın alarmı

Sahte Altın Satışı Artıyor!

Son dönemde altın piyasasındaki dalgalanmalar devam ederken sahte altın satışları da artmaya devam ediyor. Adana’da, gerçek bir firmanın ismini kullanarak üretilen 31 sahte 1 gram altının bir kuyumcuya satıldığı ortaya çıktı. Bu olayın ardından kuyumcular sahteciliğin, altın sektöründe olduğu gibi diğer sektörlerde de yaygınlaştığını belirtiyor.

Altının her zaman yoğun talep gördüğü ve en karlı yatırım araçlarından biri olduğu vurgulanan açıklamalarda, fiyat artışları, faiz oranlarındaki düşüş ve piyasalardaki belirsizlikler nedeniyle vatandaşların güvenli liman olarak altına yöneldiği ifade ediliyor. Bu durum, sahte altın üretiminin de artmasına neden oluyor.

Kuyumcular, teknolojinin gelişmesiyle birlikte sahte altınları tespit etmenin zorlaştığını belirtirken, eskiden yapılan testlerin yetersiz kaldığını aktarıyor. Artık sahte altınları ayırt etmek için kesme işlemlerine kadar gidilmesi gerektiğini söyleyen kuyumcular, sahte ürünlerin genellikle seri numarasız olduğunu ve büyük firmaların taklitleri engellemek için ciddi yatırımlar yaptığını dile getiriyor.

Sahte altınları tespit etmek için paketlerin mutlaka açılması gerektiğini hatırlatan kuyumcular, tüketicilere güvenli alışveriş ortamı sağlanabilmesi için dikkatli olunması gerektiğini ifade ediyorlar. Ayrıca, altın alırken dikkat edilmesi gereken bazı önemli noktalar da şöyle sıralanıyor:

  • Seri numarası ve sertifika kontrolü yapılmalıdır.
  • Ayar ve karat değeri incelenmelidir.
  • Güvenilir satıcılar tercih edilmelidir.
  • Paketleme ve etiket detaylarına dikkat edilmelidir.
  • Fiyat karşılaştırması yapılmalıdır.
  • Altının rengi gözlemlenmelidir.
  • Ayar testi yapılmalıdır.
  • Güvenli satın alma yöntemleri tercih edilmelidir.
  • Sahte altın belirtilerine dikkat edilmelidir.
  • Fiyatın piyasa değerine uygunluğu kontrol edilmelidir.

Sahte altınların artmasıyla birlikte dikkatli olmak ve alışverişlerde daha bilinçli hareket etmek önem taşımaktadır. Güvenilir kaynaklardan altın satın alarak, dolandırıcıların tuzağına düşmekten kaçınabilirsiniz.

Related Posts

Altında dengeler değişiyor: İşte piyasanın beklediği yıl sonu hedefi!

Altın fiyatlarında sert hareketler yatırımcıların dikkatini çekmeye devam ediyor. Geçtiğimiz haftalarda 4 bin 200 TL seviyesine gerileyen gram altın fiyatı yeniden yönünü yukarı çevirdi. Öte yandan temmuz ayında ABD Merkez Bankası ve Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası’nın kritik faiz kararları olacak. Peki faiz kararları sonrası altında sert yükseliş olur mu? Ekonomist Belgin Maviş, gram altın için yıl sonu hedefini milliyet.com.tr’ye açıkladı. İşte detaylar…

Sermaye kesimi çıraklıkta ısrarlı: MÜSİAD Başkanı açıkladı: İngiltere modelini getirecekler

Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği (MÜSİAD) Genel Başkanı Burhan Özdemir, AA Finans Masası’nda ekonomi gündemine dair önemli değerlendirmelerde bulundu. Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası’nın (TCMB) faiz politikasına ilişkin konuşan Özdemir …

2025 zamlı emekli maaşı ne kadar oldu? En düşük emekli maaşı ne kadar?

Emekli maaş zamları, 3 Temmuz günü belli oldu. Buna göre SSK-Bağkur ve Emekli Sandığı emeklileri ikinci 6 aylık dönem için yüzde 16.67 oranında zam aldı. Peki, 2025 zamlı emekli maaşı ne kadar oldu? En düşük emekli maaşı ne kadar?

Kredi kartı ile altın alanlara inceleme! Mesaj gönderilmeye başlandı

Bu yöntemle acil nakit ihtiyacını karşılayan kişiler ve sürece dahil olan kuyumcular, hem cezai hem de idari yaptırımlarla karşı karşıya kalabilir. Bankalar, Gelir İdaresi Başkanlığı, BDDK ve savcılıklar eş zamanlı olarak harekete geçti. KREDİ …

KKM hesapları 550 milyar TL’nin altına geriledi

Kur korumalı mevduat ve katılma hesapları 27 Haziran haftasında 559,3 milyar TL’den 543,8 milyar TL’ye geriledi.

TÜİK haziran ayı enflasyonunu açıkladı: Haziran ayında beklentilerin altında

Türkiye İstatistik Kurumu haziran ayına ilişkin enflasyon verilerini açıkladı.