Ryanair uçağında panik dolu anlar: Yangın alarmı devreye girdi! Yolcular kanattan atlayarak kaçtı

Sistem Yanlış Alarm Verdi: Ryanair Uçağı Tahliye Edildi

RK3446 sefer sayılı 737-800 tipi uçak, taksi sırasında yangın uyarı sistemi devreye girince kalkışını iptal etmek zorunda kaldı. Yolcular ve mürettebat, yangın alarmı nedeniyle şişme kaydıraklar kullanılarak uçaktan indirildi. Yetkililer, tahliye sırasında 18 kişinin hafif yaralandığını kaydetti. 6 yaralının hastaneye sevk edildiği belirtildi.

Tahliye sırasında bazı yolcuların paniğe kapılarak uçağın kanadından atladığı görüldü. Ryanair, uçaktan atlayan yolcuların yaralandığını ancak durumlarının ciddi olmadığını ifade etti.

Ryanair’dan yapılan açıklamada, yolcuların mağduriyetini gidermek için yedek bir uçak gönderildiği ve seferin yeniden başlatıldığı kaydedildi. Ryanair, yaşanan aksaklıktan dolayı yolcularından özür diledi.

SİSTEM YANLIŞ ALARM VERDİ

Uçakta gerçek bir yangın çıkmadığını belirten Ryanair, sistemin yanlış alarm verdiğini duyurarak, şunları kaydetti:

“Palma’dan Manchester’a giden uçuşumuz, teknik bir arıza nedeniyle yangın uyarı ışığı yandığı için kalkışını durdurdu. Tüm yolcular güvenli bir şekilde tahliye edildi ve terminale alındı. Tahliye sırasında bazı yolcular hafif yaralandı. Mürettebatımız yolculara derhal tıbbi destek sağladı.”

Olay sonrası Palma de Mallorca Havaalanı’ndaki operasyonlar kısa sürede normale döndü. Yetkililer, uçağın teknik incelemesinin devam ettiğini ve sorunun kaynağının araştırıldığını bildirdi.

Kaynak: Twitter

Related Posts

Özgür Özel: Şehit düşen 5 Mehmetçik’imize Allah’tan rahmet, ailelerine ve milletimize sabır diliyorum

Özgür Özel: Şehit düşen 5 Mehmetçik’imize Allah’tan rahmet, ailelerine ve milletimize sabır diliyorum

AKP’nin kamp tarihi belli oldu

AKP’nin geleneksel Kızılcahamam kampı 11-13 Temmuz tarihleri arasında gerçekleştirilecek.

Antalya’da ‘aslan’ alarmı: Çiftçiyi ısırdı, her yerde aranıyor

Antalya’nın Manavgat ilçesinde “Aslan Diyarı” adlı hayvan parkında kafesinden kaçan Zeus isimli erkek aslan, sulama yapan bir vatandaşı ağır yaraladı. Kaçan aslan için bölgede geniş çaplı arama başlatıldı.

MHP’li isimden dikkat çeken Bahçeli mesajı

MHP’li Yönter, Devlet Bahçeli’nin MHP Genel Başkanlığının 28. yılını kutladı.

Otomobil devinin amiral gemisi modeli geri çağrılıyor! Yasa dışı yazılım tespit edildi

Dizel motor üretimini sonlandırmış olmasına rağmen, Volvo geçmişten gelen emisyon manipülasyonu iddialarıyla yeniden gündemde. Almanya’da 1700 adet Volvo XC60 modeli, egzoz salınım sisteminde tespit edilen yasa dışı yazılım nedeniyle geri çağrılıyor.

Köylülerden, AKP’li belediye önünde ‘çöp tesisi’ tepkisi

Kocaeli’nin Kandıra ilçesine kurulması planlanan çöp tesisine karşı çıkan köylüler, AKP’li Kocaeli Büyükşehir Belediyesi önünde eylem yaptı.