Uçakta sigara içme cezasına zam geldi

Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü Yeni Para Cezaları Belirledi

Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü tarafından 2025 yılında uygulanacak idari para cezaları yeniden değerlendirme oranına göre belirlendi ve Resmi Gazete’de yayınlandı.

Yapılan karara göre, uçak içerisinde duman çıkaran cihaz kullanan ve sigara içen yolculara 19 bin 668 lira para cezası kesilecek. Uçuş emniyetini tehlikeye atan şekilde hava araçlarına lazer tutulması, uçak haberleşmesine müdahale edilmesi ve benzer ihlallerde bulunanlara ise 131 bin 176 lira para cezası verilecek.

Havalimanlarında güvenlik kontrol noktalarında uyarılara rağmen taranmaya, elle aranmaya direnç gösterilmesi, güvenlik personelinin görevini yapmasını engellemesi durumunda ise, 26 bin 226 lira para cezası uygulanacak. Uçakta rahatsızlık çıkaran, kabin ekipleriyle ve yolcularla tartışan, uçuş ekibinin çalışmasını güç kullanarak engelleyen sorumsuz yolculara ise 19 bin 668 lira idari para cezası verilecek.

(DEMİRÖREN HABER AJANSI)

Related Posts

İsrail’den, Gazze Şeridi’ndeki Han Yunus’ta yeni saldırı ve sürgün tehdidi

İsrail ordusu, Gazze Şeridi’nin güneyindeki Han Yunus’un bazı bölgelerinde yaşayan Filistinliler için yeni “sürgün emri” yayımladı.

Ankara’da CHP’li gençlere polis müdahalesi

Ekrem İmamoğlu’nun tutukluluğunun 100. günü sebebiyle CHP Ankara Gençlik Kolları’nın yürüyüşüne polis müdahale etti.

Muğla’da odalar ve borsalar zeytin yasası için ayakta

Muğla Ticaret Borsası (MTB), Muğla Ticaret ve Sanayi Odası (MUTSO), Fethiye Ticaret ve Sanayi Odası (FTSO), Bodrum Ticaret Odası (BODTO) Marmaris Ticaret Odası (MTO) ve Milas Ticaret ve Sanayi Odası (MİTSO) ortak açıklama yaparak, zeytinlik alanlarda sanayi, madencilik ve enerji projelerine izin verilmesini içeren, kamuoyunda ‘Zeytin Yasası’ olarak bilinen torba yasanın stratejik öneme sahip tarımsal üretim alanlarına zarar vereceği endişesini dile getirdi.

Kartel dehşeti mide bulandırdı: Kafalarını kesip, viyadükten aşağı sallandırdılar

Sinaloa’da bir viyadüğe asılan başsız cesetler ve yol kenarına saçılmış parçalanmış bedenler, kartel savaşlarının ulaştığı vahşet boyutunu gözler önüne serdi. ABD’ye kaçırılan kartel lideri Zambada’nın ardından başlayan iç savaş, şehirde barışı yok etti.

Sarıyer’de denize girdikten sonra kaybolan Enes’ten kahreden haber

Sarıyer Kısırkaya Plajı’nda denize girdikten sonra kaybolan 18 yaşındaki Enes Açıkça’nın cansız bedeni, kaybolduğu yerden 4 kilometre uzaklıkta bulundu.

Çalık’ın avukatlarından açıklama: Yapılan medya kampanyası tahliye başvurusu süreci üzerinde baskı kurmaya yönelik

Çalık’ın avukatlarından açıklama: Yapılan medya kampanyası tahliye başvurusu süreci üzerinde baskı kurmaya yönelik