Eski Polis, İki Kadının Cinayetinde Ana Şüpheli Olarak Tutuklandı

Eski bir polis memuru, Portekiz’in Bragança şehrindeki Serra da Nogueira bölgesinde gömülü halde bulunan iki kadının cinayetinde ana şüpheli olarak yakalandı. 42 yaşındaki Cédric Prizzon’un, kurbanların hem eski hem de mevcut partneri olduğu belirtildi. Fransız yetkililer tarafından dört gündür aranan Prizzon, Mêda’da, Portekiz jandarması GNR tarafından gerçekleştirilen bir kontrol sırasında durduruldu. Üzerinde sahte kimlik belgeleri ve ruhsatsız bir silah bulunduğu için gözaltına alındı.

Zanlının yanında, 13 yaşındaki ve 18 aylık iki çocuğu da bulunuyordu. Çocukların güvenli olduğu tespit edilerek bir bakım kurumuna yerleştirildiler. Gözaltına alınmasının ardından, GNR ekipleri, Prizzon’un çocuklarının yanı sıra eski ve mevcut partnerinin de kaçırılması şüphesiyle Fransız makamları tarafından arandığını belirledi. GNR, yaptığı yazılı açıklamada, “Yürütülen işlemler sonucunda, şüphelinin ağır suçlar arasında cinayet şüphesi bulunan bir kişi olduğu tespit edilmiştir. Bu nedenlerle derhal Polícia Judiciária ile irtibat kuruldu.” ifadelerine yer verdi.

Fransız haber ajanslarına göre, kaybolan iki kadın, Aveyron bölgesinde geçen hafta cuma günü kayıp olarak bildirilmişti. Aile üyeleri, Prizzon’un eski partnerinin işe gitmemesi ve çocukların okula devam etmemesi nedeniyle alarm vermişti. SIC televizyonunun haberine göre, cesetlerin gömülü olduğu yeri belirten bilginin, Prizzon’un büyük oğlundan geldiği iddia ediliyor. Kadınların, zanlının durdurulduğu yerden 150 kilometre uzakta gömüldüğü bildirilmekte.

Fransız jandarma yetkilileri, önümüzdeki saatlerde Portekiz’e gitmek üzere yola çıkabilir. Soruşturma, Montpellier Savcılığı’nın kontrolünde yürütülüyor. Eski polis memurunun işsiz olduğu, ragbi oyunculuğu yaptığı ve çocuklarının velayetini kaybettiği biliniyor. 2021’de, büyük oğlu ile birlikte yasa dışı yollarla İspanya’ya gittiği de ortaya çıktı. Ayrıca, eski partnerine yönelik aile içi şiddet suçundan mahkum olduğu kaydedildi. Cédric Prizzon, sosyal medya platformlarında kendini içerik üreticisi olarak tanıtarak, büyük oğlunun tehlikede olduğunu sık sık dile getiriyordu.

Author: aysel kara